Stöd Ukraina

Emelierssels blogg

Tisdag 11 Juni 2013 - Alliance

Dag 44

Började dagen med pannkakor :D Första gången jag smakar det här i USA. Beställde tre stycken så jag visste att jag skulle bli mätt. Jo tack, hade räckt med en...
Körde mot Alliance en timme och fortfarande ingen internet i mobilen.
Hittade wifi utanför Pizza Hut för att få kontakt med omvärlden. Ringde sen till mobiloperatören net10 om mitt internet. Visade sig att jag redan hade använt upp det "obegränsade" internet. Jahopp...
Körde för att hitta ett hotell med wifi jag kunde sova på under natten.
Hittade 1st för bra peng och hon satte mig i det rummet som skulle ha bra täckning. Bar in väskorna och skulle få igång internet, nada täckning. Ringde till henne och hon sa jag kunde sitta i receptionen och uppdatera bloggen och dricka kaffe med henne ikväll.

Körde till Knight Museum för att tänka positivt igen.


Så här kan det se ut i ett amerikanskt villakvarter.
Hittade även ett krigsmuseum.
Körde tillbaka till Pizza Hut för att äta denna goda kycklingpastan.
Väl tillbaka gick jag runt på motellet för att hitta täckning (kanske var falsk marknadsföring att hon hade wifi). Hittade dock utanför flera rum så jag undrade om jag kunde byta. Trött på vara för snäll, har jag betalat för något de lovat så ska jag faktiskt ha det också.
Fick byta rum så det var bara till att packa in allt och köra runt byggnaderna och packa in allt i det nya rummet.

Senare på kvällen började lamporna i rummet blinka. Sen kom första knallen. Gick genast ut för att fotta och filma detta underverk.
Ägarna till motellet kom ut och frågade om jag fick bra bilder. Och få bra bilder var inte det lättaste. Fick göra en snabbkurs på plats medan blixtrana gick över huvudet och myggorna bet mig.
Började komma stora regndroppar så jag fick gå under tak. Då frågar motellägaren om jag ser några tornados i kameran. What? Jodå, då var det tornadovarning. Frågade vad jag skulle göra, badkaret var bäst i så fall.
Bara till att gå in och söka efter väderinformation på nätet. Då stod det att tornado kan uppkomma i dessa thunderstorms. Började bli lite orolig men så länge ortsborna körde i bägge riktningar och var ute så hoppade jag inte i badkaret.
Såg på radarn att två tornados hade slagit ned en timme norr om mig (där jag sov i natt) och en timme västerut där ovädret kom ifrån. Var inga mer tornados över hela USA.
Till sist slutade det regna och åskan började försvinna. Puh, man känner sig inte kaxig när man får reda på något sådant. Dock så verkade det inte vara kraftiga vindar för man skulle vara i en stark byggnad och ifrån fönster, och absolut inte ute. En häst hade visst dött. Stackarn...
Då har man varit med om det också.. Skönt att slippa sova i badkaret i natt. Började ju fundera på vad jag skulle ta med mig i badkaret :P
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Dag 7 - 8
6 år sedan
Dag 5 - 6
6 år sedan
Dag 1 - 4
6 år sedan
Dag 83
10 år sedan
Dag 82
10 år sedan