Zakynthos

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Zakynthos Grekland, Europa

Natur
Barnvänligt
Sandstrand
Sol & bad

Turkosblått vatten, kritvita sandstränder och gröna kullar och berg ramar in Zakynthos i den grekiska övärlden. Hit reser du för stränderna och den vackra naturen men också för ett bubblande partyliv och härlig grekisk mat.

Stränderna är det som lockar flest resenärer till Zakynthos och det är också här det mesta händer. På den norra och västra sidan av ön är stränderna omgivna av klippor och berg, medan de vykortsliknande sandstränderna ligger magiskt vackert vid öns sydliga delar. Under högsäsong går det dagliga båtturer mellan strandorterna på Zakynthos och även turer ut till närliggande öar för spännande utflykter.

Den gamla bebyggelsen på Zakynthos förstördes totalt av en jordbävning på 1950-talet och stora delar av öns byar, och framförallt huvudstaden Zakynthos stad, är därför återuppbyggd i modern tid. Det gör att turismen främst inriktar sig på naturupplevelser. Mest besökta är Smugglers Wreck, Blue Cave och dubbelgrottorna Damianou Cave. Smugglers Wreck är ett av den grekiska övärldens mest fotograferade objekt. En smugglarbåt som led skeppsbrott på 1980-talet och som därefter legat strandad på en liten klippomgärdad strand.

Många restauranger och barer på Zakynthos är små och familjeägda med vällagad grekisk mat. På ön produceras också vin och olivolja som alltid serveras till maten. Men den stora turistströmmen har också fört med sig sina matkulturer och numera kan du hitta restauranger från stora delar av världen i de större strandorterna.

3,5tim
Flygtid från Stockholm

Här är resmål på Zakynthos

Zakynthos tips?

Grekland Xsandrakarlsson, 27 juni 2019
Updaterad av Stobbart för 16 veckor sedan
1
Hej! Jag och min sambo reser till Zakynthos för första gången på måndag. Någon som varit där tidigare som har tips på bästa stränderna, restauranger, sevärdheter och utflykter? ... Stobbart: Har varit där många gånger. Beror lite på vad man gillar för typ av stränder. Men för att få de bästa ...

Zakynthos

Grekland Sati, 31 okt. 2018
Updaterad av Sati för 50 veckor sedan
0
Vi hade varit i paradisön Zakynthos Juni 2018: Fördelar: Bästa plats i jorden: Navagio beach (shipwreck) Nästbästa plats: de blåa grottorna (Blue Caves) Tredje plats: Cameo Island (obs undvik tiden att vara där mellan 12-16, då är det varje dag bröllop som på g och ni får inte båda där) ...

Zakynthos, Laganas

Grekland Ollekroatiensplit, 9 aug. 2018
Updaterad av Ollekroatiensplit för 1 år sedan
0
Hej! Jag och min flickvän ska åka till Zakynthos imorgon, dålig framförhållning, jag vet :) Vi bor på Hotel Albatros i Laganas. Har förstått att det är värsta partygatan vilket inte var riktigt det vi var ute efter, men men. Iallafall så söker jag tips på vad vi ska göra under dagarna och ...

Shopping Zakynthos

Grekland Nettan69, 30 aug. 2016
Updaterad av Nettan69 för 3 år sedan
0
Åker med mina ungdomar till Zakyntos inatt..Tips på bra shopping behövs..Säljer de piratkopior?

Zakynthos/ Tsilivi ta sig till Shipwreck Cove

Grekland Emmipemmi, 22 juli 2016
Updaterad av Keeper för 3 år sedan
1
Vi ska till Tsilivi på Zakynthos och vill inte missa tillfället att ta oss till Shipwreck Cove. Vi ska bo utanför Tsilivi (3 km) och undrar om någon vet hur man ordnar en utflykt på egen hand till Shipwreck Cove? Finns det båtturer att ta från Tsilivi? (vi vill inte ha hyrbil) ... ...

Färja mellan Zakynthos - kefalonia

Grekland Ghrille, 21 maj 2016
Updaterad av Ghrille för 3 år sedan
0
Hejsan Har bläddrat runt i olika forum och fått olika svar. Gå det en bilfärja mellan Zakynthos - kefalonia? Om jag måste välja bort en av dessa...vilken skulle ni rekommendera?
Shipwreck från ovan
Foto: zorrito
Shipwreck beach
Foto: mbild
Cameo Island
Foto: zorrito
Shipwreck
Foto: zorrito
Båtar
Foto: travelfun
None
Foto: malin2006
None
Foto: malin2006
Jag i lagunen
Foto: travelfun
Shipwreck beach
Foto: mbild
Zakynthos, Grekland
Foto: janne_s
Port i sten
Foto: jojes
Nicholas beach
Foto: jojes

Planerar du en resa till Zakynthos?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål som liknar Zakynthos