Weekendresor till Manchester, England

Weekendresor till Manchester, England

 
 
 

Om Manchester England, Europa

Den engelska staden Manchester bjuder besökaren på en blandad kompott av fotboll, engelsk arkitektur och sprudlande stadsliv.

Manchester är beläget i nordvästra England och är känt för både sin musik och fotboll. Besök Manchester Uniteds hemarena Old Trafford, även känd som drömmarnas teater, och missa inte den stora souvenirbutiken som ligger vid stadion. Staden är också hem åt världens största fotbollsmuseum, National Fotboll Museum.
För den som inte gillar fotboll erbjuder staden så mycket mer. Kultur och konst finns det gott om, besök Whitworth Art Gallery eller Manchester City Galleries. På Manchester Museum finns Englands mest betydelsefulla samling av över sex miljoner artefakter, framförallt från egyptiska utgrävningar. Om vädret är fint, ta en sväng förbi Heaton Park, förutom parkområdet finns här aktiviteter för hela familjen, allt från bowling och segling till mysiga caféer.
Manchester var förr i tiden långt ifrån en shoppingstad men det har på senare tid förändrats. Staden har idag många shoppinggator varav Oldham Street, Bridge Street och Market Street är några av dem. För större gallerior, besök Arndale Center eller Trafford center. När hungern slår till är det bara att välja mellan någon av stadens många restauranger med internationell eller inhemsk prägel.
Manchester är också känt för sin musikscen och för att vara hemstad åt band som Oasis och Joy Division. Stadens fem dagar långa musikevenemang ”In the city” har hjälpt många band till lansering, bland annat Coldplay och Radiohead.

John Ryland's Library
1 / 1

De mest populära resmålen i Manchester