Tips om Georgia

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Blogginlägg om Georgia
Atlanta - tips på hur man spenderar en dag i Coca Colas hemstad
https://utochspring.com/2018/04/14/one-day-in-atlanta/
av Pilla85 14 apr. 2018
Dag 2 i Atlanta
Idag började vi med att åka till Hertz.......hur det slutade?? jo vi åker fortfarande runt i en minivan=) haha så det kan bli. Vi skulle få en annan bil men vi tittade på den och tyckte till slut att minivanen var bättre och som hon som hjälpte oss sa, ni är inte coola iaf. Så var lite praktiska och ta minivanen.... I minivanen behöver vi inte öppna eller stänga dörrarna utan bara trycka på en knapp, bara en sån sak!! så blev den och det får duga =) Bilder på den kommer så småningom;) Efter detta så åkte vi till Georgia Aquarium, det var ett trevligt ställe. Vi såg på delfinshow och klappade diverse smådjur, rockor, anemoner och räkor! Ett litet snabbt besök på walmart hann vi med, så det blev en monster high docka och en monster high pyjamas till stortjejen och en docka som skrattar till lilltjejen! Img bär det av ner mot Mobile där vi övernattar för att på onsdag fortsätta mot New Orleans!
av Maddeck 19 mars 2013 Resealbum: Roadtrip 2013
Framme!
Äntligen framme! Efter 22,5 timme så staplar vi till sängs. Resan gick ändå helt ok, men det är verkligen inte kul att sitta på ett flygplan i 9 timmar...:( Lite ska det också strulas. När vi landat i Atlanta gick vi glada till biluthyrningen, äntligen snart framme bara att hämta ut bilen och köra till hotelet. men icke.... hjälper inte att man förbokat för den bilen vi bokat fanns inte men vi kunde uppgradera oss till en minivan. -öh, nej vi vill inte ha nån minivan då hade vi bokat det.... -ok ni får en minivan till samma pris -vi vill inte ha nån minivan, ge oss nåt annat. - vi har inget vi vill släppa på envägshyra -ok inte vårt problem då vi bokade i oktober - funkar inte så..... -va?? hur funkar det då??? Lång historia utan slut , men än så länge har vi en minivan men ska åka tillbaka img och få byta. får väl se hur det går.... dessutom upptäckte jag att de dragit dubbelt på kortet. inte så kul att stå där i över en timme med små barn som varit på reande fot i över 20 timmar. Fortsätting följer........ Vi kom i säng till slut och vakande tidigt idag, vid 5 tiden tyckte stora tjejen att det var dags att gå upp. Efter lite tjatande så låg hon iaf kvar i sängen till 7! Därefter blev det frukost och så kollade vi runt lite på hotellet. Dagen spenderade vi sen på Six Flags. Första helgen det var öppet så alla attraktioner var inte igång, och en del strulade lite. Så betyget blir inte så bra, tur att hotellet erbjöd rabatt på biljetterna iaf.
av Maddeck 17 mars 2013 Resealbum: Roadtrip 2013
Storm över Atlanta - missat anslutningsflyg - extra dag i Atlanta
När vi skulle landa i Atlanta var det storm! Så de stängde flygplatsen... Efter att ha cirklat runt i ett väntläge över Atlanta i 40 min flög vi till slut vidare o landade i Charlotte i North Carolina (ca 30 mil bort). Efter tankning o klarttecken att försöka nå Atlanta igen landade vi ca 4h försenade i Atlanta. Naturligtvis hade anslutningsflyget till Sverige gått o det vara bara att försöka leta hotellrum kl 23.30 på kvällen (flygbolaget Delta betalar ingen ersättning när förseningen beror på vädret... Det gjorde däremot de flesta andra flygbolagen). Till slut blev det ett hotellrum på Double Tree, 10 min från flygplatsen. Dagen därpå går tidigaste planet till Stockholm kl 20.30 så det blev en extra dag i Atlanta. Inte helt fel ändå! Passade på att ta: - En guidad tur i CNN-byggnaden - En promenad i Olympiaparken (byggdes inför Olympiaden 1996) i 30 graders värme - Samt ett besök på Coca Colas museum (med popkonst, 4D-bio o tillverkning av cola med tillhörade provsmakning). Kunde inte motstå att köpa en röd t-shirt med den klassiskt vita slingrande coca cola-loggan på. Därefter tillbaka med tunnelbanan Marta till Atlantas flygplats för att nytt försök. På väg till Sverige med nytt plan hade jag en lång o mkt givande konversation med min sätesgranne från Hänt Extra / Tidningen Må Bra. Äntligen hemma igen på svensk mark! :)) Mats
av Raketost 6 aug. 2008 Resealbum: Seattle 2008

Georgia USA, Nordamerika