Tips om Skivarp

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Blogginlägg om Skivarp

Hemåt

Gick upp lite tidigare idag och packade innan vi åt frukost strax efter åtta.Rummet hade vi redan betalt så vi lämnade nyckeln och betalade för det vi tagit i kylen. Ute var det nästan full storm så det kändes skönt att sätta sig i bilen och tänka att man valt helt rätt dagar för sitt besök. Mycket regn hela vägen hem och rätt blåsigt, vi hamnade även i en kö förbi ett vägarbete som nog tog nästan en halvtimme. Efter det stannade vi på en vägkrog och käkade friterade räkor som var riktigt goda. Planen var att stanna till i Burg för att handla lite men där var allt stängt på grund av någon tysk stängningslag.Verkade röra sig om ca 10 dagar i december som drabbades av den! Får kolla upp det vid tillfälle. Det fick bli ett besök på hysteriska Bordershop istället och sen hann vi faktiskt med en färja tidigare än beräknat. Den gick resan fortsatt bra tills ca en mil innan bron då det blev tvärstopp i tre filer på grund av en eller flera olyckor.Ungefär samtidigt som bensinlampan berättar att vi går in på reserven! Klantigt att glömma bort en sån viktigt sak.Bensinen räcker i alla fall med lite marginal till Kastrup där vi tankar och sen går det fint hela vägen hem med ett litet stopp för middag på Sibylla i Skurup. Väl hemma känner vi att det blev rätt sent men är väldigt nöjda med resan och glada för att huset står kvar som vi lämnade det för några dagar sedan!
av Lenil 8 dec. 2019 Resealbum: Wernigerode

Hemåt igen

Sista morgonen i vår fina lägenhet med den fantastiska utsikten.Vi packade det mesta redan igår men går ändå upp tidigt för att hinna äta frukost i lugn och innan det bär av till flygplatsen. Vi har bokat med uthyraren att köra oss klockan åtta och så blir det. Flygplatsen är liten så det går rätt snabbt men i säkerhetskontrollen hände spännande saker.Plockade upp min dator och la den i en låda om man brukar men då sa kontrollanten att jag skulle stoppa ner den i ryggsäcken igen.Trodde jag fattade fel och frågade men hon insisterade och pekade på att den skulle tillbaka.När den åkte ut blev den uppfångad av en annan kontrollant som läxade upp mig för att jag inte tagit ur den och när jag förklarade vad som hänt så ryckte hon på axlarna och sa att det väl blivit något missförstånd och sen frågade hon om jag hade mer elektronik där vilket jag ärligt kunde svara nej på fast hon rotade runt lite i alla fall och hittade inget att anmärka på. Gott om tid för en sväng i tax free-shopen men där fick man en smärre chock, detta måste vara den dyraste tax freen någonsin! Det enda priset jag verkligen kunde kolla med säkerhet var Bombay Sapphire som kostade 175 danska kronor (236 Sek) för en liter på Kastrup, här kostade den 47 € (478 Sek)! Men allt kändes svindyrt i alla fall.Så det blev 210 Kuna med hem igen, ungefär lika mycket som senast vi var i Kroatien. Flyget gick i tid och ett par timmar senare landade vi i Köpenhamn, hämtade bilen och åkte hem. Sammanfattningsvis har det varit en bra resa, lägenheten var riktigt bra med den underbara balkongen.Vädret var varierande men passade oss den här gången.Det blev en del bad och många promenader.Maten är bättre i norra Kroatien eller vi tycker bättre om den men Cavtat är en liten stor stad som är väl värd att besöka. PS! Lucia då? Hon som alltid brukar dyka upp på våra resor.Jodå, hon dök upp i form av en pizza....med ansjovis..inte vår grej men vi tackar för hälsningen DS!
av Lenil 19 juli 2019 Resealbum: Cavtat 2019

På väg!

Katterna fick åka in på pensionat redan igår så vi planerar att köra runt 10:00, Frankrike i år.En sista tvätt bara innan vi sticker och vad händer? Felmeddelande! Hittar först inte bruksanvisningen men sen helt plötsligt ligger den där som vi letat hela tiden.Skumt sånt där.Framme vid Kastrup har vi förbetald parkering och express i säkerhetskontrollen.Smidigt.Vi har rätt gott om tid så vi sätter oss och äter några goda smörrebröd.Flyget till Montpellier går snabbt och väl där hämtar vi den förbokade hyrbilen.Tar en otrolig tid trots att det bara är 3 före i kön men alla verkat ha problem med att man inte har kreditkort utan bara betalkort vilka man inte kan reservera pengar på.Vi uppgraderar och får en ny Golf som påminner rätt mycket om våra Seat vi har hemma.Kör mot Cap d’Agde där vi ska tillbringa de 2 första nätterna.Hotellet La Grande Conque är fint men lite slitet.Vi får i alla fall precis vad vi bokat, rum med balkong och havsutsikt.Perfekt.Städningen var det kanske lite si och så med, vi hittar gammal yoghurt och fruktsallad i kylskåpet och en pizzakniv på golvet!Att receptionisten pratar engelska vet jag redan eftersom vi fick ringa då det såg ut som man behövde checka in innan 20:00 och vi beräknades vara framme strax efter.Engelskan på den första restaurangen vi valde var dock i det närmaste obefintlig.Vi fattar ju inte mycket av menyn (tack i alla fall till Googles översättningsapp som får det mesta rätt) och ber om några minuter till för att fundera och vad händer då?Servitören kommer in med en flaska vin, den dyraste och en nästan tom kanna vatten!!Vi får ta en diskussion med den enda som pratar lite engelska och efter mycket om och men fattar hon att vi inte beställt vinet och får ta ut det igen.Innebär så klart att vi inte kan beställa det vinet!Vi lyckas beställa en meny, en annan flaska vin och mineralvatten.Till mineralvattnet får vi inga glas men servitören verkar allmänt snurrigt och lyckad välta några glas vid bordet bredvid när han ställer fram vår mat.Maten är ok men inte mycket mer och serveras helt utan finess.När vi ska betala så tar servitören alla pengar och vi får säga till om att få växel tillbaka.När vi fick tillbaka pengarna tog vi alla för här tyckte vi definitivt inte det skulle vara någon dricks.Finns en hel del shoppingmöjligheter och naturligtvis plats för en glass innan vi sent går tillbaka till hotellet och är jättetrötta.
av Lenil 4 aug. 2015 Resealbum: Semester 2015 - Frankrike

Skivarp Skåne, Europa