Tips om Gästrikland

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Den som vill uppleva svensk vildmark vandrar eller paddlar kanot i Gästrikland. Den som vill uppleva mer exotisk vildmark väljer lemurer och kängurur i Furuviksparken.

Blogginlägg om Gästrikland

Utfykt till Gävle

https://runwaytoadventures.com/2019/08/01/hemester-i-gavle/
av Pilla85 2 aug. 2019

Boka enkelrum på hotell - tips!

https://runwaytoadventures.com/2018/12/27/att-boka-enkelrum-pa-hotell/
av Pilla85 27 dec. 2018

Min Topp 5 i Kroatien.

Tänkte berätta lite om mina fina upplevelser i Kroatien när jag fyllde 70 år för 2½ år sedan, Dubrovnik för snart 4 år sedan och Vrsar för 9 år sedan. 1. Vi bokade flyg till Split flygplats och vi bodde en vecka i pittoreska staden Trogir, detta inget vi ångrar, en mycket mysig stad, vi bodde mycket bra, nära marknadsstånden, busstationen och Gamla Stan. Gamla Stan full av gränder, mysiga affärer, trevliga människor, bra restauranger och barer. Denna genuina stad bör man inte missa om man reser till Split, det tar en timme med buss eller annars åker man båt, tar ungefär lika lång tid. Våra besök till anda städer blev Split, Primosten och Sibenik, till dessa städer blev det buss och även en båttur från Split. De sistnämda städerna också genuina och medeltida, bör heller inte missas. Till flygplatsen hade vi 3 km, vi reste med taxi, men det går riktigt bra att ta flygbussen. 2. När vi besökte Dubrovnik var vi där i en vecka, vi bodde i området Lapad och på Hotel Kompas, helt utmärkt. Dubrovnik fick många besök av oss, det gick mycket lätt att resa dit med buss, det tog 10 minuter. Lapad är ett bra område att bo i. På hotellet kunde vi köpa till halvpension och det var urbilligt, vi betalade under 500 svenska kronor för två i en vecka och maten var kanon. Dubrovning ett mycket fint minne för oss. 3. När vi var så nära Montenegro så bokade vi in oss på en heldag till detta otroligt fina land. Vi fick besöka medeltida städerna Kotor och Budva. Är man i Dubrovnik är det nästan ett måste att uppleva detta vackra fina, helt otroligt genuint och pittoreskt. 4. Ja vår första resa till Kroatien var till Vrsar, vi bodde där i en vecka och hade det mycket bra, Vrsar är inte så stort men de var en hejare på att underhålla turisterna. Ena kvällern folkloredans, nästa kväll fyrverkeri och avslutning på veckan Havsfest, ungefär som när vi svenskar har stadsfest. Det dukades upp mat och vin, mycket grillad fisk. Vi fick en fin upplevelse denna vecka och vi kände oss lockad tillbaka. 5. När vi nu var i Vrsar tyckte vi att vi ville besöka Porec och det gjorde vi, tog buss på egen hand och gick i denna mycket fina medeltida stad. De blev också ett besök i Rovinj, som kallas Kroatiens Venedig, kan hålla med om detta, vackert och medeltida. Jag och min make älskar landet Kroatien och hoppas vi kommer att hinna med mer av detta land.
av Tomten 31 jan. 2018

Min topp-5. Florida USA

1. Har du inte varit i Florida, ska du absolut åka dit. Själv flög jag först till Fort Lauderdale, där det finns hotell, strand och hav, men också en fin strandpromenad. Där kan du strosa på kvällarna, och välja bland ett stort utbud av mat och dryck. Vi var där i oktober, då var det fantastiskt varmt och skönt, med blommande träd och gröna träd överallt. Vid stranden ser du den vilda Atlanten, med skummande vågor och kanske en och annan haj. 2. Maten! Du behöver inte äta hamburgare varje dag, utan i stället rekommenderar jag sallad eller någon annan rätt med skaldjur, du kommer att få se räkor i en storlek du aldrig sett förr, och humrar kan du också äta till en inte alltför dyr peng. Mexikansk mat, t. ex. tacos, med guacamole och chili, är också vanligt, och mycket gott i värmen. I USA har de väldigt stora portioner, så du kan ofta bli mätt på en förrätt, så det blir inte dyrt att äta. 3. Åk sedan ner till Key West, som ligger längst ner i södra Florida. Du åker över Everglades alligatorträsk, längs flera broar som binder samman en lång rad av öar. I Key West får man en känsla av Karibien, en avslappnad och mysig stämning, med gatumusiker och konstnärer. Du kan se också se en berömd solnedgången här. Key West är som en djungel av vildvuxna träd och prunkande rabatter, och du får en "laid back" känsla där. 4. Storleken. I Florida/USA är allting stort! Gator, parker, vattendrag.. allt är stort och hur mycket folk det än är, känns det aldrig trångt.Om du vill handla kan du gå in på närmaste "mall", stor den också. Sådana brukar finnas i varje shoppingcenter, där du också kan hitta mataffärer eller bokhandlar, ! Vill du handla billigt är det inga problem, för det finns ofta diverse outlets också, och såväl jeans som smink är billigt i Florida. 5. Clearwater Beach, västra Florida. Här har du en badplats, med snövit sand och den blågröna Mexikanska golfen, där du kan bada i ett varmt, skönt hav. Du kan strosa på stranden, bredvid såväl måsar som pelikaner, se delfiner dyka i solnedgången, och ta en drink på hotellterassen. Vill du hellre bada i en pool så finns det ett stort utbud av sådana på olika hotell. En intressant sak med poolerna i Florida är att de har saltvatten, inte klor. Det gör vattnet skönt och mjukt att bada i. Om du vill snorkla eller hyra en båt går det också bra.
av Gunlaug 22 jan. 2018

Om Gästrikland Sverige, Europa

Den som vill uppleva svensk vildmark vandrar eller paddlar kanot i Gästrikland. Den som vill uppleva mer exotisk vildmark väljer lemurer och kängurur i Furuviksparken.

Tips & inspiration om resmål i Gästrikland