Tips om Costa Dorada

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Den gyllende kusten - Costa Dorada - är fylld av mil efter mil med gyllengula sandstränder. Här finns mer än 20 små städer och badorter att välja mellan för solresan. Sträckan börjar ca 5 mil söder om Barcelona så flyg hit eller till Valencia för att besöka denna kust.
Populäraste bilderna från Costa Dorada
Blogginlägg om Costa Dorada
Costa Daurada och Delta de l'Ebre: Nära Barcelona
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/408199 Ett bekvämt ställe att koppla av i solen, och utomhussporter. Mycket nära havet. Med värme även på vintern temperatur mellan 15 och 5 ° C från januari till mars. Costa Daurada och Delta de l'Ebre, som ligger i den södra Medelhavsregionen Tarragona (Katalonien, Spanien), är platser av intresse för sina fantastiska väder, stränder, sport, gastronomi, historia, kultur. [Nära Barcelona] http://www.reseguiden.se/forum/bilder/409967#left På grund av dess goda kommunikationer och närheten till Barcelona, Tarragona och Valencia ett bra sätt att besöka dessa städer med tåg eller bil. Salou är 1 timme 30 minuter från Paseo de Gracia i Barcelona med tåg regionala och mindre tid på höghastighetståg. Tjänsten är frekventa: 16 retur tjänster per dag. Tarragona ligger 10 km (10 minuter med tåg). L'Ampolla är 2 timmar 10 minuter från Paseo de Gracia i Barcelona med regionala tåg. Tjänsten är också vanligt: 9 retur tjänster per dag. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/408761 [Att ta sig till och runt] Med tåg och promenader kan göras nästan allt, om du väljer att bo i centrum och nära en station. Men det är bättre att ha en bil för rörlighet. En liten bil för 14 dagar till Barcelonas flygplats (El Prat) är väldigt billigt (mindre än 150 euro, 4 personer). Nätet av motorvägar och vägar är mycket bra (avgiftsbelagda vägar är dyra, men du kan undvika dem). Med bil når du centrum av Salou med bagage bekvämt i 1 timme och 20 minuter eller L'Ampolla på mindre än två timmar. Då kan tåget vara mer praktiskt att åka till storstäder. På vintern finns det få busstrafiken. Taxi finns men är dyra. Cykel och golfutrustning har mycket rimliga priser. Övrig utrustning (båtar, 4x4 mm, bör konsulteras.
av Vinterisolen 30 jan. 2012
Planerar semster i Juni
Hej. Vi är en barnfamilj som planerar resa till Cambrils i sommar. Tacksam för bra förslag på Campingplatser eller billiga boenden i när heten och på Intresanta saker göra. Vi kommer vara två familjer en ensam man med sitt barn vi med tre barn 9,12 & 17 år. Dels är vi intresserade av bad och ungrna av nöjesplatser så klart men vi är även naturintresserade och speciellt fågelintresserade. Tacksam för alla tipps är Bing
av Bingbostrom 28 feb. 2011

Om Costa Dorada Katalonien, Europa

Kusten Costa Dorada är fylld av mil efter mil med gyllengula sandstränder. Här finns mer än 20 små städer och badorter att välja mellan för solresan.

De mest kända orterna här är Tarragona, Vila-seca, Salou, Calafell och L’Ametlla de Mar. Städerna är omgivna av sevärd natur, forntida romerska ruiner och massor av museer. Den stora sevärdheten för barn och ungdomar är det stora nöjesområdet PortAventura med den stora nöjesparken Universal och ett vattenland.

I bergen norr om Tarragona ligger naturistkolonin El Fonoll. De medeltida husen i den lilla byn hade legat övergivna i åratal när de rustades upp i slutet av 1990-talet. Invånarna är naturister och du kan se nakna bönder sköta majsfält och gethjordar. Du kan hyra en stuga för bara 500 kronor för en helg och 2 000 kronor i månaden. Priset går att pruta om du är beredd att arbeta.

1 / 8
Thinkstock
2 / 8
Thinkstock
Castell de la Suda.
5 / 8
L'Ampolla från fyren El Fangal
8 / 8