Tips om Trojmiasto

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Polska Trojmiasto – eller Trestad som den kallas på svenska – är en intressant destination för den som letar efter ett lite annorlunda resmål. Som namnet antyder får besökaren inte bara en, utan tre städer, i en och samma region.

Frågor & svar om Trojmiasto

Sopot i juli - värt att se/göra?

Polen Mikhem, 26 juni 2013
Updaterad av Trea för 7 år sedan
3
... /www.reseguiden.se/reseguider/rivieralyx-i-polska-trojmiasto-5697 Jag ska också åka dit under juli, så tar också gärna emot fler tips! Verkar populärt att resa till polska rivieran just nu. :-)

Blogginlägg om Trojmiasto

Gdansk - ett riktigt härligt weekendresmål

Gdansk är ett perfekt resmål för en weekend, nära från Sverige. Har mycket att erbjuda den historieintresserade med t ex Westerplatte, ECS på Leninvarvet, Gamla Stan mm - samt bra restauranger närheten till badorten Sopot mm http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/august/gdansk-en-harlig-stad-att-upptacka.html
av Demmereserjordenrunt 1 dec. 2019

Do widzenia, Polen.

Copyright © Bejjan888™ http://www.reseguiden.se/bilder/529211 [Vaknar tidigt, fastän vi ”fått” en timme till.] Käkade hotellfrukost och checkade ut. Det var inte mer än 300 meter till avgångsterminalen, så det kändes helt okej att gå med väskorna. Det var kort kö till incheckningen och jag blev erbjuden att checka in även den lilla väskan (gratis) så ja, varför inte? Då skulle jag slippa släpa på den i Oslo vid mellanlandningen där ju. Och varför mellanlanda i Oslo, tänker du? Tja, jag var ju tvungen att avboka Lufthansaflyget (som jag bokade från allra första början) pga strejk och detta var ett av de bästa alternativen som fanns. Denna ridresa bokade jag i första hand för alla bra recensioner som den fått hos researrangören. Den utmärkta maten och bra ridning. Jag hade dock förväntat mig lite mer skolade hästar, än de ridskolehästarna som jag fick rida. Men jag fick jobba på min ful-sits och stärka upp bålmuskulaturen – vilket ändå var målet. Men det var lite jobbigt att hålla reda på när lektionerna började, speciellt på eftermiddagarna. Ibland började lektionerna hela klockslag, ibland halva klockslag. Och man fick alltid fråga en gång extra om tiden som de sa, om det var tiden för samlingen eller om det var lektionen som började då. Boendet var fint, naturen var vacker och vädret var helt fantastiskt – som det alltid är när jag reser ;)
av Bejjan888 10 nov. 2019 Resealbum: Allroundvecka i Polen

Min Topp 5 - Sopot

Jag hade turen att gifta mig in i en familj med rötter i Sopot, Polen, en av Europas bästa städer. Här kommer mina bästa tips! 1. Stranden och Molopiren, Sopot har en fantastisk sandstrand där man kan hyra både enklare solsängar, eller stora loungemöbler. Är man rastlös och vill röra på sig kan man gå längst ut på träpiren som är Europas längsta. 2. Är man sugen på polsk mat ska man besöka http://www.pensjonat-irena.com/restauracja/, en trevlig restaurang med ljuvlig polsk mat 3. Shopping, shopping, shopping, på Monte Cassino hittar du många olika butiker, allt från skor till kläder till hantverk. Varför inte stanna i en godisaffär där man får göra sina egna godisklubbor, toppen för barn!: http://www.ciuciusopot.pl/ 4. Sitt uppe på balkongen och titta ner på allt folk som passerar på väg till stranden och beställ sushi och goda drinkar. Ett perfekt ställe en varm sommardag: https://www.facebook.com/avocadosopot/ 5. Polen är kända för sina SPA:n, och vad passar bättre än att lyxa till det med en behandling eller två? Priserna är bättre än i Sverige, och jag har fått mina bästa behandlingar på detta ställe: https://sopot.yasumi.pl/
av Michaelamela 19 jan. 2018

Sommarstaden Sopot

Sista dagen i Sopot var verkligen jättemysig. Här har vi rätt och slätt en sommarstad. Den finkornigt sandklädda stranden, den långa piren i Sopot Marina, det öppna torget och gågatan Monte Cassino full med uterservingar, restauranger och klubbar. Gdansk kändes gammaldags charmerande medan den här delen av Trojmiasto känns mer modern, ungdomlig och trendig. Samtidigt är det ändå mysigt och familjevänligt. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/420935 På stranden i Sopot http://www.reseguiden.se/forum/bilder/420946 Piren, en av de längsta i Europa http://www.reseguiden.se/forum/bilder/420955 Strandpromenad http://www.reseguiden.se/forum/bilder/420952 Styltor på Monte Cassino http://www.reseguiden.se/forum/bilder/420953 Sockerchock på Café Ferber
av Camen 14 maj 2012

Trojmiasto Polen, Europa

Polska Trojmiasto – eller Trestad som den kallas på svenska – är en intressant destination för den som letar efter ett lite annorlunda resmål. Som namnet antyder får besökaren inte bara en, utan tre städer, i en och samma region.

Den mest kända av de tre städerna är för svenska besökare troligen Gdansk. Staden har länge funnits med i det svenska medvetandet eftersom den har en mycket viktig historisk betydelse. Under många perioder har Gdansk fungerat som en central hamnstad och knutpunkt för europeiska färjeförbindelser. Det gäller än idag och det är enkelt att ta färjan hit från svensk mark.
När du vandrar omkring i Gdansk kommer du snart märka de historiska kopplingarna med välbevarade gränder och monument – även om mycket också försvann i andra världskriget. Gdynia har också rötter långt tillbaka i tiden, men av en annan karaktär. Den här staden är nämligen mer känd som en arbetarstad med många båtvarv och därför har Gdynia en industriellt central roll i historien. Den sista länken i Trojmiasto är Sopot. Här har många stora investeringar i infrastruktur och bostäder under de senaste decennierna gjort staden till den kanske modernaste av dessa storstadsområden. I Sopot kan du både bo och äta bra. Och med Trojmiastos läge vid Östersjön kan du enkelt ta dig till stranden för sol och bad när vädret tillåter, till exempel vid fina Stogi Beach eller Jelitkowo Beach.

Tips & inspiration om resmål i Trojmiasto