Tips om Palermo

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Blogginlägg om Palermo
Väntans tider
[b]Adam kommer, Benny och Anders reser hem[/b] 27-28/7 Ett kärt återseende när Adam kommer med tåget från Palermo till oss i Trapani, roligt att höra om hans spännande resa genom Europa, lite oroliga blir vi dock när vi får besked att hans kompisar Erik och Betty under deras hemresa blir inlagda i Hamburg där man konstaterar att dom drabbats av svininfluensan, vi blir oroliga att Adam bär på smittan, överväger att hissa pestflagga på båten, efter ett par dagar verkar det som om Adam inte är smittad. Anders och Benny mönstrar av ute på Favignana, en ö vi ligger på strax väster om Trapani, dom tar bärplansbåten in till Sicilien och därifrån reser dom till Palermo och flyg hem. Jag kan inte tänka mig bättre seglarkompisar. [b]Väntans tider[/b] 28-31/7 små skutt efter Siciliens norra kust Vi är mycket loja och slappa, orsaken är att vi väntar och väntar… väntar på att Kerstin, Malin och Rebecka ska komma till Palermo och vi befinner oss i Trapani, för oss gäller det att segla cirka 50 Nm. på fyra dagar. Vanliga fall seglar vi det på 8-10 timmar. Värmen trycker på, man lever upp på morgnar och kvällar, Det är väl kanske det här som kallas semester….. Våra dagsetapper är 10-15 Nm. Vi resonerade om det här Bengt och jag troligtvis är det en reaktion på vårt relativt hårda schema, kroppen vill ha vila och hjärnan går ner på sparlåga, det känns till och med jobbigt att hissa segel. Att jag nu börjar reparera och småfixa, lag datorn (hjälpligt), skriva i dagboken, är goda tecken på att man börjar piggna till. Legat på svaj inatt gör sista skuttet in till Palermo, gick klockan 06:00 beräknar att vara i Palermo före lunch. Ikväll kommer Kerstin, Malin och Rebecka, någonting jag verkligen längtar efter. /Thomas
av Thomaskarlsson 27 maj 2012 Resealbum: Till Medelhavet Mot Medelåldern
Palermo
Vi har nu provkort var lilla Fiat for forsta gangen och det var karlek vid forsta ogonkastet. Helt underbar och Dennis fick plats plus Josefine och vara vanner Aldo och Rossella. Pa bilden ar vi pa stranden i Mondello (Palermo).
av Fiat500 29 mars 2010 Resealbum: Palermo - Falkenberg 2010
Gott nytt ar fran PALERMO!
Har kommer en halsning fran Palermo, Sicilen! Vi sitter nu pa vart bed&breakfast Palazzo Savona i korsningen vid Via Roma dar trafiken gar vild och fyrverkerierna smalls av med jamna mellanrum. Eller ar det kanske ett maffiakrig? Med tanke pa alla polissirener som ljuder konstant. We dont know. *brrrr* Idag har varit en komplicerad dag. Problemen har varit fran att veta vad klockan ar i detta land (stallde fram den en timma for langt) till att utforska Trapanis flygplats allfor lange. 6 vantade svenskar (vantade pa buss) och tva busschaffor och en rod katt vaktades noga av 6 poliser alla i sina egna stilar. Vissa i stallstovlar och tajts, som taget fran en Robin HOod film. Slutligen kom bussen nagot forsenad (vi ar ju i ett medelhavsland, men hade da statt och vantat i tre timmar, lite vart fel da vi som sagt stallt klockan fel) och val pa bussen blir vi betraktade som ett gang exotiska faglar. Val i Palermo har vi lycktas kopa 18% rodvin (speciellt sicilianskt dessertvin som heter Marsala och som paminner om Portvin. Dopt efter hemstaden Marsala = Mas Allah, som vi kommer aka till pa torsdag, in shaa Allah! Som vi satter STORT fortroende till just nu...). Ikvall ska vi nog dra till ett torg dar favvo italien-artisten Nek har lajvkonsert foljt av fyrverkeri. Men forst maste vi kaka pizza. Cina har mat-panik, da det var lange sedan hon at sa har lite! Hoppas ni saknar oss darhemma. For vi saknar faktiskt er. Tro det eller ej. Japp. Vi ar sjalva mycket forvanade. Hehe. ;) Nu ska vi kaka pizza. GOTT NYTT AR PA ER! /Maria och Cina PS: 18% rodvin ar livsnodvandigt pga av avsaknad av element och isolering av ljud i rummet. Ar f.o ca 15 grader dagtid. Men blir kallt sa har pa kvallen. Men till vandrarhemmets STORA fordel! Jattetrevlig receptionstjej + kabeltv och laptop pa rummet! Yeah!
av Maariiaa 6 okt. 2008

Palermo Sicilien, Europa

Teatro Massimo Vittoria Emanuele
1 / 2
Katedralen i Palermo
2 / 2