Tips om Waihi Beach

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Waihi Beach

Blogginlägg om Waihi Beach

Whitianga!

Söndag 15/12 Upp och iväg mot Whitianga på Coromandelhalvöns östra sida. Den som vetter mot det ”riktiga” havet, dvs Stilla havet eller Bay of Plenty som den stora bukten här heter. Körde söderut en liten bit på väg 25 innan vi vek av österut på väg 25A. Tankade först på BP. 22 liter diesel kostade 34 dollar, cirka 9 kr/lit. Körde de knappt 9 milen på cirka två timmar. Vägarna här vindlar sig över och runt kullar och berg. Ibland tror jag de vindlar sig bara för att. Tog in på Harbourside holiday camp. Fin och trevlig camping. Lite folk, då högsäsongen inte riktigt börjat än. Bra pris, 65 dollar för oss fyra. Ester och Viking var dock plötsligt 14 resp. 13 år gamla... Åkte till Simpsons beach 10 min norrut. Vi fick tips om Simpsons när vi var här för två år sen. Fin beach men inget särskilt. Solen tittade fram och vi satt på beachen en stund och solade. Ester badade. Resten av dagen slappade vi på campingen. På kvällen gick jag och Anneli en sväng in till stan, marinan och färjeläget över till Ferry Landing. Tidig kväll.
av Petsod 16 dec. 2019 Resealbum: Down Under Tour 2

Lucia!

Idag är det Lucia. Vi steg upp tidigt och packade ihop och åkte österut. Målet för dagen var Cathedral Cave och Hot Water Beach. Det tog oss ett par timmar att ta oss över bergen till östra sida. Vägarna slingrar sig fram och ibland är kurvorna skarpa att man möter sig själv! Vi kom till Hot Water Beach lite för sent. Tydligen ska man vara där vid ebb och nu var det nästan flod. Vi gick ned ändå och en hel del människor var i färd med att gräva gropar att sitta i, då de fylls av vulkaniskt hetvatten. Fin strand men annars inget särskilt, tyckte vi. Vidare till Cathedral Cave som var helt fantastiskt vackert. Vi parkerade bilen på en gratis parkering och tog schuttlebussen till promenaden. Där väntade en 45 minuter lång promenad i värmen! En fantastisk strand väntade på oss. Vi fotade och badade i en timme innan vi gick tillbaka samma kokheta väg. Nu är vi i Waihi Beach. Mer om det i morgon!
av Petsod 13 dec. 2017 Resealbum: Down Under Tour

Coromandel

Idag är det den 12/12 och någon julstämning känner vi inte, trots att det är Lucia i morgon. Alla tomtar, glitter och julskyltfönster känns helt malplacerade när solen skiner och det är 26 grader varmt ute. Vi startade tidigt i morse. Redan kl. 9 var vi iväg, eftersom vi var tvungna att lämna ställplatsen senast 9.00. Ställplatserna är gratis och det krävs att fordonet är self-contained, dvs att det finns toalett etc i husbilen eller husvagnen. Ställplatsen är bara en p-ruta där du får stå gratis om du uppfyller villkoren. Ställplatserna är statliga. Vi körde hela 200 meter innan första stoppet på Pac n’ Save. Behövde bunkra lite eftersom det är sista supermarketen innan vi gav oss norrut och priserna i de affärer som finns är tredubbla (enligt någon vi träffade i Auckland). Vi följde sedan highway 25 norrut mot Coromandel. En smal och vindlande väg som snirklade sig fram runt alla vikar längs kusten. På vänster sida hade vi hela tiden Firth of Thames (en del av södra Stilla havet) turkosa vatten. Solsken och mycket varmt hela vägen. Inte så mycket trafik och spännande varje gång vi mötte en timmerbil lastad med kauristockar. De kör inte sakta. Ett par mil innan Coromandel viker vägen österut och tar oss över ett brant och böljande grönt landskap innan det bär utför igen mot Coromandel. I Coromandel stekte vi lammkorv på en parkering och gick sedan ett varv på ”stan”. Största attraktionen för barnen (!) var wifit utanför Bank of New Zealand. De har väldigt bra wi-fi! Vi var inne på en I-site (turistinformation) och fick tips på camping. Nu behövde vi en riktig camping för att ladda batteriet, tömma tank och toa, fylla på vatten och duscha. Nu sitter jag utanför husbilen på Shelly Beach Top 10 Holiday Park och skriver. Det är 75 meter till stranden där Stilla havets vågor slår in. Överkomligt pris för campingen, förresten. 78 NZD för sex personer och husbilen. På Remuera i Auckland betalde vi 108 (1NZD= ca 6 SEK). I morgon fortsätter vi mot Kuaotunu och Hahei. Då blir det mer bad. Den här gången i Bay of Plenty, också en del av Stilla havet. Vi ska bo på en free camping vid Simpsons beach (tips från i morse) och ska bl.a. besöka Cathedral Cove och Hot Water Beach. See you!
av Petsod 13 dec. 2017 Resealbum: Down Under Tour

Waihi Beach Nordön, Oceanien