Tips om Tyska alperna

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Blogginlägg om Tyska alperna

Mattips i Skåne

https://runwaytoadventures.com/2020/07/02/den-skanska-matresan/
av Pilla85 3 juli 2020

Självplockning

Så här i Coronatider är det bra med utesysselsättning, så idag for maken och jag till Annedalsgården i Vellinge för att plocka jordgubbar. Stora, söta à 65kr kg! Vi fick ihop 3 liter, en aning för många för bara oss två. Så nu blir det Cava/jordgubbsfest för 4 på behörigt avstånd på vår uteplats
av Bibchen 2 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Borgmästarstigen renoveras

Tidigt under våren bestämdes att Borgmästarstigen, som är vår väg till stranden, skulle renoveras. Den består av grusgångar och tre träbroar som löper över flommarna. Men var tog tiden vägen? Först i dagarna och efter flera mail och telefonsamtal till Vellinge Kommun har man börjat färdigställa broarna. Detta är närmaste väg till stranden för många som bor i norra delen av Skanör, såväl personer med cyklar, rullatorer, barnvagnar som gåendes. Stranden är bred och det känns extra viktigt i år att vi sprider ut oss, så att inte alla ligger nere vid hamnen. Det planeras för besiktning av bygget i morgon! - Äntligen, säger alla som vill bada när det är högsäsong och många badgäster. Vi hoppas det löftet håller!
av Bibchen 1 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Kallbadhuset i Skanörs hamn

Idag skulle det inte behövas ett kallbadhus här i Skanör, det räckte att bara gå ner till stranden i storm och kyla!! Dock är det invigning av det nybyggda omdiskuterade kallbadhuset i hamnen på torsdag. Det har omnämnts som för stort, för dyrt, för onödigt och fult, så mina förväntningar var därefter. Jag blev positivt överraskad, inte är det för stort, inte är det fult - om det är onödigt och för dyr medlemsavgift kan jag inte avgöra, eftersom jag bara är sommargäst och allra helst håller mig till de salta sköna och ofta varma havsbaden.
av Bibchen 30 juni 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Tyska alperna Europa

Tips & inspiration om resmål i Tyska alperna