Tips om Azorerna

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Ögruppen Azorerna ligger långt ut i Atlanten och tillhör Portugal. Hit reser den naturintresserade resenären april - oktober och upplever en magnifik natur i ett magiskt landskap. Man flyger främst till ön Sao Miguel för att sedan resa runt.

Om Azorerna Portugal, Europa

Femtio nyanser av grönt, blandat med blått från sjöar och blommande hortensior, vitt från de vitkalkade husen och omgärdat av stränder och berg på alla kanter.

Det finns alltid något att göra på Azorerna. Vandra bland böljande kullar, bada i varma källor, åk på delfinsafari rakt ut i Atlanten eller promenera i små städer och byar där historiska gränder vindlar sig ner mot moderna marinor och exklusiva hotell. Ett måste är ett besök i vulkankratern Sete Cidades med tvillingsjöarna, den ena klarblå och den andra grön.
Azorerna är som ett paradis i miniatyr och blir aldrig överbefolkat av turister. Kvällslivet på huvudön São Miguel bjuder på en härlig blandning av seglare, vandrare och matfantaster från hela världen. Här njuter du av genuin och naturlig mat, ofta från havet eller från frigående djur. Azorerna ståtar även med Europa enda teplantager, samt odlingar med ananas och passionsfrukt. Klimatet är subtropiskt och behagligt året om och kan skifta snabbt från sol till kraftiga regnskurar och sedan sol igen.
Huvudstaden Ponta Delgada är Azorernas förbindelseort för flyg till resten av öarna, Europa och Nordamerika, och är dessutom en viktig knutpunkt för seglare och kryssningsfartyg på väg över Atlanten. För den shoppingsugna finns det ett bra utbud av gallerior och butiker och på kvällen är nattlivet fullt av härliga klubbar barer och restauranger.

Kyrkan vid sjön
1 / 5
Sete Cidades från Vista do Rei
3 / 5
Nordeste (Edens lustgård) Sâo Miguel Azorerna
5 / 5