Teneriffa

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Teneriffa Kanarieöarna, Europa

Barnvänligt
Golf
Nattliv
Natur
Sandstrand
Sol & bad

Den största av Kanarieöarna har inte bara härligt soligt väder under hela året. Här på Teneriffa finns också en av världens största vulkaner – Teide.

Det här är den största av Kanarieöarna och här finns mer än 67 kilometer med stränder. I söder består de oftast av fin sand men i norr är det ofta svart småsten. På norra Teneriffa finns staden Puerto de la Cruz som lockat turister sedan 1700-talet. På södra delen finns badorterna Playa de la Americas och Los Cristianos.

Den mest dramatiska sevärdheten på ön är vulkanen Teide i mitten på ön. Via en kabinbana kan du ta dig nästan ända upp till den 3 718 meter höga snötäckta toppen.

Bara någon mil från huvudstaden Santa Cruz finns några av Europa mest omdebatterade pyramider. De sex pyramiderna är byggda av lösa stenar och den högsta är 12 meter hög. Thor Heyerdahl menade att egyptierna skapade dem på vägen till Amerika. Andra menar att de är skapade av frimurare eller av lokala bönder.

6tim
Flygtid från Stockholm
Här är resmål på Teneriffa
Teneriffa
Spanien Livo93, 20 maj 2019
Updaterad av Fylke74 för 11 veckor sedan
4
Hejsan Vi är 3 galna tjejer vid 25 års ålder som skall åka till Teneriffa i början av juni. Vi söker rekommendation vad vi kan göra och vart de finns fina platser. Vill göra så mycket som möjligt. Vi tänker bor i 2 ställe. Något speciellt område som ni rekommendera att vi kan bor. (vill gärna ...
teneriffa januari 2018
Spanien Jimmy1993, 27 nov. 2017
Updaterad av Jimmy1993 för 1 år sedan
0
Hej! Jag ska till teneriffa den 7 januari till 14 januari. Närmare bestämt playa de las americas! Är det någon här ifrån som ska ner under dom datumen? :)
Teneriffa -Puerto del a cruz väder
Spanien Ontheroad, 12 nov. 2017
Updaterad av Ontheroad för 1 år sedan
0
Hej, Ni som varit i Puerto del a Cruz på teneriffa över jul/nyår (endast denna tidpunkten) hur har vädret och temperatur varit? Vet att det är varmare o solsäkrare på södra delen, men nyfiken på norra delen. Tack på förhand!
Synpunkter på Las Galletas, Teneriffa
Spanien Elita, 9 sep. 2017
Updaterad av Elita för 1 år sedan
0
Funderar på att tillbringa ett par vintermånader på Teneriffa. Finns det någon som vet något om en by som heter Las Galletas? Speciellt ett lägenhetscomplex som heter Prima Vera complex?
Teneriffa över påsk
Spanien Resesugen27, 12 feb. 2017
Updaterad av Resesugen27 för 2 år sedan
0
Tja! Jag ska till Teneriffa över påsk (v.15). Fick infall imorse och bokade resa. Åker för första gången själv och mottar gärna tips på vad man kan hitta på. Kommer stanna i Los Cristianos. Om du också ska resa till Teneriffa och vill ses och hitta på något/utforska ön, bara hojta till:)
Teneriffa eller Gran Canaria i januari? Vilken ö är bäst??
Spanien Nadjaerika, 10 sep. 2016
Updaterad av Nejlika35 för 2 år sedan
2
Jag, min sambo och vår treåriga dotter funderar på Kanarieöarna i januari/februari. Vilken ska vi åka till? Vilken är mest solsäkert och finast? ... Nejlika35: Jag har varit på Gran Canaria i januari början och det var het! 2 veckor var inte lägre temp. än 27°C! Men kvällarna är mycket kallare, du ...
black beach
Foto: agnelm
Fin sandstrand
Foto: karinlorvik
Fontänen
Foto: cofy
Utsikt över Los Gigantes
Foto: pen
Teide
Foto: beoj
None
Foto: camilla
Masca
Foto: karinlorvik
Vulkanen El Teide
Foto: pen
None
Foto: annna
Klippvägg
Foto: miss_travel
None
Foto: fredriik
None
Foto: travelfun

Planerar du en resa till Teneriffa?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål i närheten av Teneriffa
Resmål som liknar Teneriffa