Sverige

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Sverige Europa

Sverige är det moderna landet i Norden där du får omväxlande klimat, otrolig natur och spännande upplevelser året runt. Här möts fjäll och pulserande stadsliv i en kombination som erbjuder något för alla.

Sverige har fyra tydliga årstider och oavsett när du åker hit finns något att göra. Norra delen har kalla, snöiga vintrar och du som gillar äventyr åker till Sälen, Åre eller Abisko för att åka skidor, uppleva midnattssol, norrsken och fantastisk natur. På våren och sommaren är huvudstaden Stockholm full av liv och rörelse. Beskåda blommande körsbärsträd i Kungsträdgården, klappa söta djur på Skansen, promenera på kullerstenarna i Gamla stan, bada vid klippor eller ta en båttur ut i skärgården. Restaurang- och nattlivet är alltid i full gång och det finns mat, evenemang och upplevelser från alla världens hörn.I södra Sverige är klimatet varmare året om. Lund och Ystad är två mysiga städer som erbjuder en annan känsla än stora Stockholm. Ett besök till västkusten och storstaden Göteborg är något för dig som älskar båtar och här kan du bland annat uppleva Liseberg, ett av Nordens största nöjesfält. Sverige har två öar, Öland och Gotland, som båda är fantastiska på sommaren. Här får du se mycket av landets historia, vackra sevärdheter och underbara naturområden med mycket sol och bad.

Roadtrip Norrland + Lofoten
Sverige Windy89, 16 juli 2019
Updaterad av Gunillad för 3 dagar sedan
7
Hej! Jag och min sambo planerar en roadtrip från Stockholm till Lofoten och tillbaka nu i augusti. Vi har lagt upp det så att vi tänker åka Sthlm - > Umeå -> Luleå -> Abisko -> Narvik -> Lofoten -> Jokkmokk -> Östersund Vi skulle vilja ha tips på alternativa (finare) vägare att åka, ...
Smultronställe?
Sverige Evvelinan, 9 juli 2019
Updaterad av Evas-restips för 1 vecka sedan
3
Jag har tankar på att göra en liten ensamutflykt nu under semestern och behöver få in lite tips på var jag kan bege mig. Det jag söker är ett lugnt, rofyllt och mysigt litet ställe att övernatta på två nätter eller så någonstans i södra Sverige. Tar tacksamt emot alla tips ni kan ge mig! :)
Flybilljetter
Sverige Annica88, 9 juli 2019
Updaterad av Jensohlsson för 2 veckor sedan
1
Min man släkt köpte för oss flygbiljetter där det står mitt namn och tvillingarna sina namn och min mans namn och vår äldsta namn. Men så är det så att jag och tvillingarna kan inte följa med. Det jag undrar över är det problem för min man och äldsta pokjen att åka på den biljetten?
90 år
Sverige Anncarlan, 1 juli 2019
Updaterad av Anncarlan för 3 veckor sedan
0
Tips på weekend för att fira 90-åring ?
Tips på smultronställen på Västkusten (Bohuslän)
Sverige Annacec, 13 maj 2019
Updaterad av Annacec för 3 veckor sedan
6
Jag och min sambo planerar att spendera en dryg vecka på Västkusten. Men kan inte riktigt bestämma var vi ska utgå från och bo. Vi är intresserade av att besöka bland annat Smögen, Lysekil och Grundsund. Kan ni tipsa om en riktig pärla som vi inte får missa! Är även tacksam om ni har en bra rutt ...
Bila norrut
Sverige Fabianlb, 3 juni 2019
Updaterad av Andreassofus för 6 veckor sedan
3
Hej! Jag och min sambo planerar att bila i sommar. Från Skövde och så långt norrut vi kan hinna. Vi har ungefär 10 dagar på oss. Vi har tänkt att spendera mest tid i bilen, alltså inte stanna på olika ställen en längre tid. Vi vill se vårat land och naturen! :) Det enda kravet är ett litet stopp i ...
Gullholmen en sommarkväll
Foto: mikaelh
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
Foto: sierra
Hoppa för livet
Foto: lillahappemmpa
Titt över Grundsunds sommarstugor....
Foto: mrstravel
Göta Kanal
Foto: mbild
Promenad
Foto: lillahappemmpa
Vitsippor i mängder.....
Foto: mrstravel
Västkusten goes California
Foto: fredo
Gamla Stan
Foto: scharly
Vårförälskelse
Foto: lillahappemmpa
None
Foto: haidi
Ballongflyg över Stockholm
Foto: theo

Planerar du en resa till Sverige?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål i närheten av Sverige