Skiathos

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Skiathos Grekland, Europa

Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad

Här på Skiathos kan du välja och vraka mellan 60 olika stränder när du vill sola och bada.
Några av dem är de vackraste i hela den grekiska övärlden.

Längs den norra bergiga kusten är många stränder otillgängliga och många, som den vackra Lalaria-stranden, går bara att nå med båt. På sydkusten ligger flera små badorter, bland annat Achladies, Kanapitsa, Platanias och Troulos. Här ligger också en av de vackraste stränderna i Grekland, Koukounaries. En härligt vit sandstrand där skogen växer ända ner i vattenbrynet.

Den populäraste orten på ön är Skiathos stad som ligger vackert vid en vik, omgiven av grönskande skogsklädda berg. På en hög otillgänglig klippa på norra Skiathos ligger ruinstaden Kastro. Det här var öns huvudstad tills den övergavs på 1830-talet.

Den framgångsrika filmen ”Mamma Mia!” baserades på ett antal ABBA-låtar men utspelar sig i Grekland. Filmen spelades delvis in på hamnpromenaden i Skiathos stad. Du hittar ännu fler platser från filmen om du tar färjan till grannön Skopelos.

Här är resmål på Skiathos
Tips på restauranger och annat i Skiathos!
Grekland Smljb11, 18 maj 2019
Updaterad av Smljb11 för 9 veckor sedan
0
Jag och en vän ska åka till Skiathos om ett par veckor och behöver lite härliga tips från er som varit där tidigare. Så är det någon som har bra tips på utflykter, bästa sättet att ta sig runt, restauranger mm. så får ni gära kommentera! =)
Båtturer mellan Skiathos och Skopelos?
Grekland Elliieos, 31 maj 2018
Updaterad av Elliieos för 1 år sedan
0
Vi flyger till Skiathos den 30 juni och har planerat att åka direkt över till Skopelos. Vi landar kl 14.30 men jag hittar ingen båt som går till Skopelos förrän kl 21.15. Kan det stämma att båtarna går så sällan??
Skiathos eller Kefalonia
Grekland Fridap, 5 okt. 2017
Updaterad av Emeliefalk för 1 år sedan
4
Hej! Vi är en familj med 3 små barn, 1, 5 och 7. Vi var på Karpathos (Karpathos stad) nu i höst och stortrivdes. Bodde på ett litet hotell, nära stranden och tervernor. Det är så vi trivs bäst. Nu står valet mellan Skiathos, eller Kefalonia. Jag är väl egentligen sugen på att prova lefkos ...
Skiatos/Skopelos
Grekland Sheriff, 10 sep. 2017
Updaterad av Sheriff för 1 år sedan
4
Hej! Vi ska bo på Skiatos, och vill åka båt/färja från Skiatos stad till Glossa (där Mamma Mia klippan finns...) vart går turen ifrån och hur ofta? T o r en dag? Tacksam för info! //Annelie ... Sheriff: >Citerat från Mipec: >Glossa är visserligen den stad som ligger närmaste mamma-mia-klippan, ...
Tjejresa Skiathos - nattliv, osv...
Grekland Vdb99, 21 juni 2017
Updaterad av Vdb99 för 2 år sedan
0
Hej! Jag ska åka till Skiathos med tre andra tjejer i mitten av augusti. Jag är 17 år och vill uppleva ett riktigt nattliv på ön. Vad jag har läst verkar det som att det är inte en stor partyö men att det finns möjlighet till att festa om man vill. Är det någon i min ålder som varit där och vet ...
Öluffa mellan Skopelos, Skiathos & Alonissos
Grekland Juliat, 18 okt. 2016
Updaterad av Desires för 2 år sedan
2
Hej! I juni nästa år planerar vi att öluffa i två veckor. Har läst om de mest populära öarna i Grekland och tror att Skopelos, Skiathos och Alonissos skulle passa oss väldigt bra. Har ni något tips om var man ska bo och boende på respektive ö? Vi har tänkt att vi flyger med charterplan ...
Agistros
Foto: grekland
None
Foto: goranp
Lalariastranden
Foto: lizawe
None
Foto: camen
None
Foto: goranp
Båttur
Foto: cia
Hamnen Skiathos stad  Grekland
Foto: janne_s
Panorama pizza
Foto: grekland
None
Foto: camen
None
Foto: camen

Planerar du en resa till Skiathos?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.