Information om rådande reseläget

Svenska UD har från och med den 29 juli hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Island och Ungern. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino och Vatikanstaten.


Från och med den 12 augusti hävs avrådan om resor till EU, ESS, Schengenområdet samt Storbritannien. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 31 augusti.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-07-29

Sista minuten i mars till Koh Ngai, Thailand

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koh Ngai Thailand, Asien

Den thailändska ön Koh Ngai är perfekt för en romantisk solresa – eller kanske din smekmånad.
Här går det bara att sola, bada, äta, och umgås med varann.

Det här är inte ett resmål för dig som vill åka på upptäcktsutflykter, shoppa eller gå på krogrundor. Här finns bara ett tiotal hotell – det finns varken några byar eller städer.
Det enda du kan göra här är att sola, slappa, äta och ta ett dopp med eller utan dyk- eller snorkelutrustning.

Du kommer inte heller att kunna utforska några större områden av ön, trots att den bara är fyra kilometer lång. Hela västkusten är mycket brant och bergig och det inre av ön är regnskog som ingår i Koh Lanta nationalpark.

Det finns många små turistöar runt om i världen som inte tillåter bilar, utan trafik blir det ju ännu lugnare och stillsammare för besökarna. På thailändska ön Koh Ngai har man inte behövt införa några förbud mot vare sig långtradare eller bilar – här finns helt enkelt inga vägar. Här kommer man direkt till sitt hotell med båt.