Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten från Stockholm till Porto

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Porto Portugal, Europa

Matupplevelser
Nöjesliv
Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia

Det är inte bara länders huvudstäder som är värda ett besök. Porto i Portugal kan ses som ett lugnare och mer romantiskt alternativ till Lissabon. Här finns historiska sevärdheter och såklart portvinet som staden är berömd för.

Porto är beläget i den norra delen av Portugal och nära floden Dueros mynning till Atlanten. Staden har tidigare blivit utsedd till en av Europa kulturhuvudstäder, och med all rätt. Här blomstrar kulturen och sevärda historiska byggnader finns det gott om. Med smala gator och trånga gränder är Porto en romantisk och relativt lugn stad i jämförelse med Lissabon. Besök stadsdelen Ribeira för att upptäcka stadens historia med den medeltida katedralen Sé do Porto och kyrkan São Francisco från 1300-talet. Missa inte heller 1800-talsbörsen Palácio da Bolsa.Porto är känt för sitt portvin, vilket du inte bör missa om du är på besök i staden. I Vila Nova de Gaia på södra stranden av Duero hittar du berömda portvinshus, till exempel Cálem, Sandeman och Kopke. Det sistnämnda är det äldsta av dem. Dessa är omåttligt populära, så en bokning i förväg är att föredra. Kom ihåg att ta med dig bekväma skor till staden, då den är byggd på kullar och är väldigt vacker att promenera i.