Information om rådande reseläget

Svenska UD har från och med den 30 juni hävt avrådan från resor till:

Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien. Detta gäller även Ungern, Monaco, San Marino och Vatikanstaten.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-07-01

Sista minuten med endast flyg till Thalang, Phuket

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thalang Phuket, Asien

På den norra delen av paradisön Phuket hittar du Thalang. Det är ett distrikt som ligger något undangömt från de största turiststråken, och erbjuder således en annorlunda bild av det moderna Thailand.

Att åka till Thalang är att bege sig ut på äventyr. Visst går det att besöka Phuket för att enbart njuta av sol och bad – och här är stränderna verkligen i världsklass – men om du enbart väljer att stanna i vattnet missar du en hel värld av upplevelser.

Här finns exempelvis en intressant buddhastaty att upptäcka i Wat Prathong. Buddhastatyer råder det ingen brist på i Thailand, men det unika med den här sevärdheten är att den är halvt nedgrävd. Det sägs dessutom att alla som har försökt gräva upp den har fått en förbannelse över sig. Om du vill undvika en sådan risk kan du istället åka till Soi Dog Foundation som är ett hem för övergivna gatuhundar och katter. Ett besök kommer garanterat värma ditt hjärta samtidigt som du får en inblick i dagens thailändska samhälle. Till slut måste vattenfallet i Ton Sai nämnas vars visuella upplevelse kommer ta andan ur dig – likt mycket annat i Thalangs natur.