Just nu visar vi endast resor med
avresa från och med 16 juli.

Den 13 maj gick Svenska UD ut med en avrådan från alla icke nödvändiga resor till hela världen till och med 15 juli. Därefter görs en ny bedömning. Av hänsyn till alla våra besökare visar vi därför inga resor innan detta datum.


För bokningar efter detta datum erbjuder de flesta researrangörer generösa av- och ombokningsmöjligheter.


Håll dig uppdaterad och läs noggrant vad som gäller för varje arrangör och resa.

Sista minuten till Thalang, Phuket

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thalang Phuket, Asien

På den norra delen av paradisön Phuket hittar du Thalang. Det är ett distrikt som ligger något undangömt från de största turiststråken, och erbjuder således en annorlunda bild av det moderna Thailand.

Att åka till Thalang är att bege sig ut på äventyr. Visst går det att besöka Phuket för att enbart njuta av sol och bad – och här är stränderna verkligen i världsklass – men om du enbart väljer att stanna i vattnet missar du en hel värld av upplevelser.

Här finns exempelvis en intressant buddhastaty att upptäcka i Wat Prathong. Buddhastatyer råder det ingen brist på i Thailand, men det unika med den här sevärdheten är att den är halvt nedgrävd. Det sägs dessutom att alla som har försökt gräva upp den har fått en förbannelse över sig. Om du vill undvika en sådan risk kan du istället åka till Soi Dog Foundation som är ett hem för övergivna gatuhundar och katter. Ett besök kommer garanterat värma ditt hjärta samtidigt som du får en inblick i dagens thailändska samhälle. Till slut måste vattenfallet i Ton Sai nämnas vars visuella upplevelse kommer ta andan ur dig – likt mycket annat i Thalangs natur.