Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten ospecificerat till Ciutadella, Menorca

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Ciutadella Menorca, Europa

Här i Ciutadella kan du bo bland medeltida palats och ändå ha vackra stränder inom promenadavstånd.

I dag är det i stället lugnet som lockar hit besökare.

Ciutadella ligger på västra Menorca, en kort färjetur från grannön Mallorca.

Den mysigaste delen av staden är gamla stan med massor av ståtliga residens och palats. Flera av dem ligger runt det centrala torget Plaça d’es Born, några är också öppna för besökare.

Det finns inga sandstränder i centrala Ciutadella men flera både söderut och norrut. Ön är mycket liten så med en cykel eller bil så är det lätt att upptäcka de andra delarna av Menorca.

En av världens märkligaste festivaler arrangeras i Ciutadella kring midsommar varje år, Festes de Sant Joan. Den går bland annat ut på att en bagge målas med röda kors och bärs igenom stan, folkmassor försöker gnugga magen på svarta hingstar och ett låtsaskrig där man kastar hasselnötter på varann.