Information om rådande reseläget
Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

Albanien, Andorra, Armenien, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Jordanien, Kanada, Kosovo, Kroatien, Libanon, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nordirland, Nordmakedonien, Nederländerna, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Rwanda, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Vatikanstaten och Österrike.


OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


För övriga länder gäller avrådan till och med den 15 oktober 2021.


Boka tryggt via Reseguiden

Nu ingår skydd för händelser kopplade till Covid-19 när du bokar via Reseguiden. Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-08-31

Sista minuten med endast flyg till Costa de la Calma, Mallorca

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Costa de la Calma Mallorca, Europa

Costa de la CalmaMallorca är en lugn region, nära orterna Santa Ponsa och Puerto Adriano. Här njuter du av härliga sandstränder och ett behagligt klimat.

Ser du till Mallorca som helhet är denna underbara ö verkligen ett av Europa mest populära resmål, mycket tack vare sin variationsrikedom i såväl natur som utbud och historia. I de sydliga och ostliga delarna av ön ligger några av Medelhavet renaste och vackraste stränder och i nordost njuter du av små skyddade vikar och klart, fint vatten. I de centrala delarna av Mallorca är landskapet frodigt tack vare dess jordbruk och i norr stoltserar bergskedjan Tramuntana.
Costa de la Calma ligger i den sydvästra delen av Mallorca. Detta är också den mest uppbyggda delen av ön, med populära orter som Illetas, Santa Ponsa, Puerto Adriano och Puerto de Andratx. Här hittar du en rad vackra stränder som Playa Santa Ponca och Playa Palmira för att bara nämna några.
Öns huvudstad, Palma de Mallorca, bjuder på modern och internationell atmosfär med levande kultur och ett stort utbud av barer, kaféer och restauranger med såväl internationella som lokala influenser. För den shoppingsugna är Palma det perfekta utflyktsmålet. Vill du vara aktiv även på andra sätt finns alla möjligheter i Costa de la Calma med omnejd, då sporter som tennis, segling, surfing, vandring och cykel är vanliga här. Kanske är ändå golf den största sporten; på hela ön finns över 20 golfbanor och alla är i mycket fint skick, till exempel Golf de Andratx och Son Maunter Golf. Längre inåt land ligger de pittoreska byarna Es Capdella, Galilea och Puigpunyent. Vill du hålla dig vid kustbandet är det turistorterna Magaluf, Palmanova och Santa Ponsa som gäller.

Resmål som liknar Costa de la Calma