Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Österrike, Island, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Nederländerna, Cypern, Finland och Slovakien. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Liechtenstein.


Från och med den 7 oktober hävs avrådan om resor till EU, ESS och Schengenområdet. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 15 november.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-09-21

Sista minuten från Göteborg till Krk

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krk Kroatien, Europa

Krk är resmålet för dig som drömmer om en varm medelhavssemester utan turister. Den kroatiska ön erbjuder otroliga stränder, spännande historia, intressant kultur och fantastiskt god mat.

Krk är en liten undangömd pärla, perfekt för dig som vill semestra lite avskilt. Här kryllar det nämligen inte av turister på samma sätt som i många andra orter kring Medelhavet. Baška är det mest kända resmålet på ön, tack vare den två kilometer långa sandstranden och många charmiga restauranger och butiker. Malinska och Krk stad är två andra städer värda ett besök. På västra delen av ön ligger Sandy Beach, som fått namnet från sin vackra sandstrand och i staden Punat finns många vattenrutschbanor för barnen. Gamla fiskeorten Njivice är ett av öns charmigaste ställen och erbjuder avkopplande bad från bryggor. Åk på utflykt till Dobrinj och lär dig mer om kroatisk historia, besök spännande grottor, ät god mat och drick lokalproducerat vin. Ön har många vinodlingar att besöka och cykeln är ett rekommenderat färdmedel för att uppleva naturen till fullo. Maten i Kroatien präglas av havets läckerheter och om du åker hit måste du prova äta öns specialitet – bläckfisk.