Sista minuten till Kos stad, Kos

Sista minuten till Kos stad, Kos

 
 
 

Om Kos stad Kos, Europa

Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
Vattensport

Den grekiska ön Kos, som är den tredje största i ögruppen Dodekaneserna, ligger i Egeiska havet. Ön är belägen mitt emellan de två öarna Kalymnos och Nisyros och staden Kos ligger endast 25 kilometer från flygplatsen.

Kos har varit semesterort i flera decennier och kan framstå som vilken charterort som helst. Men den som utforskar ön upptäcker snart att den gamla charmen och det genuina Grekland finns kvar i allra högsta grad. Här finns massor att upptäcka och du tar dig lättast fram med hjälp av busstrafik, taxi, hyrbil eller vespa. I Kos stad finns ett stort utbud av butiker, tavernor, internationella restauranger, barer med mera. Stranden i Kos stad heter Lambi Beach och består av grovkornig sand och klappersten.

Ett mysigt utflyktsmål är bergsbyn Zia, där du kan njuta av både omgivningarna och riktigt god mat. Allt från klassiska grekiska rätter till lokala specialiteter som vildkanin och rätter med turkiska influenser. För den som vill vara fysiskt aktiv rekommenderas cykelbanan som går från Psalidi, genom Kos och vidare till stränderna i Lambi. Möjlighet att hyra cykel finns på flera ställen inne i staden. Det finns också möjlighet att utöva olika vattensporter, såsom dykning och vindsurfing. Besöker du ön under juli till september får du nöjet att uppleva någon av vin-, fisk- och honungsfestivalerna som varje år arrangeras under denna period.
Ungefär 25 kilometer sydväst om Kos ligger Mastichari, en paradisstrand med finkornig, vit sand. Den här stranden passar perfekt för vindsurfing då det alltid är lite blåsigt här. En strand som lämpar sig extra bra för barnfamiljer är den vackra sandstranden i Kefalos. Här bjuds ni på kritvit mjuk sand och kristallklart vatten och solbäddar och parasoller finns att hyra. Du hittar även gott om små tavernor längs strandkanten.

Hamnen i Kos stad
1 / 11
Kos - utsikt mot Nissyros
4 / 11
Pelarrad vid Xisto
5 / 11
Vacker bild från ett gubbkafé
6 / 11
Små fina fiskebåtar.
8 / 11
Mot Kos hamn, vid infarten
9 / 11
Vår utsikt vid frukosten.
10 / 11