Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten med endast flyg till Opatija, Istrien

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opatija Istrien, Europa

Att gå omkring i Opatija känns nästan som en tidsresa.
Här kan du bo på samma hotell och gator som kungar och drottningar gjorde i slutet av 1800-talet.

Det är bara några kilometer till myllret i den moderna storstaden Rijeka, men det känns oftast som om tiden stått stilla här.

Det här var en av Medelhavet första hälso- och turistorter och här bodde kungar och drottningar.
Några av den tidens allra ståtligaste hotell finns fortfarande kvar och är precis lika imponerande i dag som när de byggdes.
Hotellet Kvarner ligger precis vid havet och den vackra gula byggnaden är ett av världens mest fotograferade hotell.
Bara ett kvarter bort ligger lika imponerande hotellet Imperial.

När du tar en promenad förbi fontäner, parker och längs strandpromenaden Lungo Mare, så turistar du ungefär som man gjorde för 100 år sedan.

Om du vill uppleva lite mer modernt nöjesliv så finns den supertrendiga stranden Lido Beach bara ett stenkast från traditionella hotellet Kvarner. Här på Lido spelar DJ:s senaste klubbmusiken, och när solen gått ner förvandlas strandens cocktail bar till en nattklubb.

Vill du ha en strand för dig själv så kan du hyra en bil och åka på utflykt ut till någon av de många små isolerade vikarna ute på halvön Istrien. Du kan också ta en utflyktsbåt till öarna Cres eller Mali Losinj.

Vid strandpromenaden Lungo Mare finns en av världens mest berömda fiskmåsar. Statyn ”Jungfrun och måsen” skapades av konstnären Zvonko Car 1956 och har blivit symbol för staden. Den är allra vackrast på kvällarna när den är vackert upplyst av särskilda dolda reflektorer.

Båtutflykt på Adriatiska havet
5 / 8
Strandpromenaden vid Hotel Istra
6 / 8
För en mysig och lung kväll
7 / 8