Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet och Storbritannien. Avrådan gäller inte för följande länder:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nordirland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 maj 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Senast uppdaterad: 2021-03-31

Sista minuten ospecificerat till Kalamatakusten, Grekland

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalamatakusten Peloponnesos, Europa

Under flera tusen år användes stranden i Kalamata av krigande spartaner och romare.
I dag är det soldyrkare som tillbringar sin tid här.

Det här är en gammal hamnstad som domineras av den fyra kilometer långa stranden. Här kan du tillbringa dagarna i solen och sedan ta ett glas vin och prova några av de berömda lokala oliverna.

Flera vägar i centrum har stängts av för biltrafik och är i dag trevliga gågator med butiker och kafeer, bland annat huvudgatan Aristomenous. Det riktiga centrumet i Kalamata är Vasileos Georgiou-torget med flera uteserveringar.

En lite udda sevärdhet hittar du i tågparken, ett grönområde där man ställt ut gamla lok och tågvagnar.

Eftersom Kalamata ligger bra till använder många hotellen här som bas för utflykter till övriga Peloponnesos. Det finns bland annat bra bergsklättring och sevärdheter som Sparta-ruiner och helgedomen Olympia.

När du ligger på stranden känns det som himmelriket, men bara fem mil söderut ligger ingången till dödsriket. Antikens greker var säkra på att en av grottorna på Tainaron-udden var ingången till Hades, det spöklika underjordiska riket där de döda höll till. På bergstoppen vid den här grottan finns ruinerna av ett tempel till havsguden Poseidon.