Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Österrike, Island, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Nederländerna, Cypern, Finland och Slovakien. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Liechtenstein.


Från och med den 7 oktober hävs avrådan om resor till EU, ESS och Schengenområdet. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 15 november.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-09-21

Sista minuten ospecificerat till Kalamatakusten, Grekland

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalamatakusten Peloponnesos, Europa

Under flera tusen år användes stranden i Kalamata av krigande spartaner och romare.
I dag är det soldyrkare som tillbringar sin tid här.

Det här är en gammal hamnstad som domineras av den fyra kilometer långa stranden. Här kan du tillbringa dagarna i solen och sedan ta ett glas vin och prova några av de berömda lokala oliverna.

Flera vägar i centrum har stängts av för biltrafik och är i dag trevliga gågator med butiker och kafeer, bland annat huvudgatan Aristomenous. Det riktiga centrumet i Kalamata är Vasileos Georgiou-torget med flera uteserveringar.

En lite udda sevärdhet hittar du i tågparken, ett grönområde där man ställt ut gamla lok och tågvagnar.

Eftersom Kalamata ligger bra till använder många hotellen här som bas för utflykter till övriga Peloponnesos. Det finns bland annat bra bergsklättring och sevärdheter som Sparta-ruiner och helgedomen Olympia.

När du ligger på stranden känns det som himmelriket, men bara fem mil söderut ligger ingången till dödsriket. Antikens greker var säkra på att en av grottorna på Tainaron-udden var ingången till Hades, det spöklika underjordiska riket där de döda höll till. På bergstoppen vid den här grottan finns ruinerna av ett tempel till havsguden Poseidon.