Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet och Storbritannien. Avrådan gäller inte för följande länder:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nordirland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 maj 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Senast uppdaterad: 2021-03-31

Sista minuten i juli till Paxos, Grekland

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Paxos Grekland, Europa

Här på Paxos bor du i små mysiga byar, äter på små tavernor och njuter av den lugna atmosfären.

Det smidigaste sättet att ta sig hit är med flyg till Korfu och sedan färja den sista biten.

Den avlånga ön är bara 13 kilometer lång och det finns bara tre större byar. Många väljer att bo på hotell eller pensionat i huvudorten Gaios, det är också här hamnen för alla färjor och båtar finns.
De övriga små samhällena är Loggos och Lakka, båda är mysiga med flera tavernor där du framför allt kan testa olika typer av lokal fisk.

Öns mest spektakulära vyer får du om du tar en utflyktsbåt till öns västkust, här har havet skulpterat bergen till galna former. Den mest fotograferade är den stora Tripitos-bågen där klippan bildar ett stort valv. Missa inte heller den sevärda grottan Blue cave.

De flesta av stränderna på Paxos är små och svårtillgängliga. Ta i stället en dagsutflykt till grannön Antipaxos / Antipaxi. Här finns några av Greklands bästa sandstränder.

På ön Paxos finns det bara museer med olivpressar. Det ena olivpressmuseet ligger utanför byn Magazia. Här har man restaurerat en gammal olivpress och visar upp hur den fungerar för besökare. Det andra museet på ön ligger i södra delen av hamnen i Gaios. Här finns både olivpressar, verktyg och exempel på hur arbetarna klädde sig och bodde.

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
3 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock

Resmål som liknar Paxos