Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Österrike, Island, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Nederländerna, Cypern, Finland och Slovakien. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Liechtenstein.


Från och med den 7 oktober hävs avrådan om resor till EU, ESS och Schengenområdet. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 15 november.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-09-21

Sista minuten ospecificerat till Formentera

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Formentera Spanien, Europa

Trots att Formentera ligger inom synhåll från Ibiza så är det en helt annan atmosfär här.
Här är antalet turister färre, stränderna bättre och hotellen mindre och mysigare.

Mycket hårda byggregler gör att det byggs mycket få nya hotell, och de som finns är små med en härligt familjär atmosfär.

Ön är känd för sina mycket fina vita sandstränder, det här är det närmaste karibien man kan komma i Medelhavet. De mest kända stränderna är Playa de Ses Illetes, Playa de Llevant, Calo Des Mort och Playa Es Arenals.
Du får inte vara blyg när du solar på Formentera, på nästan alla stränder är det tillåtet att vara helt naken.

Det bästa sättet att ta sig runt på ön är med cykel, landskapet är mycket platt och har många cykelleder.

Väderkvarnen La Mola på östra delen av ön är en del av rockhistorien. Här bodde Bob Dylan några veckor 1967 på vägen till Marocko. Väderkvarnen finns också med på Pink Floyds album ”Soundtrack from the Film More” från 1969.