Seychellerna

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Seychellerna Afrika


På Seychellerna avlöser paradisstränderna varandra, den ena vackrare än den andra.
Det här är ett av världens bästa resmål för dig som gillar sol och bad.

De flesta är mycket små korallöar som ligger mycket otillgängligt här ute i Indiska oceanen, 150 mil öster om Kenyas kust.
Det bästa sättet att leta upp en egen pärla är att hyra en yacht, katamaran eller segelbåt. Det finns ett stort utbud av båtar som du kan leja både med och utan besättning.

De flesta hotellen ligger på de största öarna Mahe och Praslin. Men om du vill bo riktigt exklusivt så kan du leta upp något av de lyxigare hotellen som äger sin egen ö, till exempel North Island Seychelles Hotel på Silhouette Island där kändisar som Paul McCartney, Brad Pitt och prins William brukar semestra.

Det går att besöka Seychellerna året runt och temperaturen håller sig nästan alltid kring 25-30 grader med badvatten som aldrig blir kallare än 27 grader.

Många fågelskådare kommer hit till Seychellerna för att se den stora samlingen av 300 000 fåglar på den lilla Cousin Island eller pricka av sällsynta arter på Mahe.

Flera spännande lokala maträtter serveras i dag nästan bara på ögruppens äldsta restaurang, Marie Antoinette’s i Victoria. Här kan du prova sötsur tonfisk eller flyghund i currysås.

Tipps på boende/se/göra

Seychellerna Lovisa1970, 12 sep. 2017
Updaterad av Asok för 6 veckor sedan
20
Hej på er Vore så tacksam om tipps om Seychellerna. Jag och min make funderar och kollar på boende på Mahé,praslin och La digue. I vilken ordning är bäst att ta öarna? Tänkt landa på Mahé och sedan dom två andra öarna. Är allt dyrt typ mat, hyra bil/cykel. Tacksam för alla tipps och info. // ...

Färja

Seychellerna Felix1998, 5 okt. 2017
Updaterad av Asok för 18 veckor sedan
8
Hej, ska snart resa med min familj 3 veckor till seyshellerna där vi ska bo på praslin, mahe och la digue och undrar lite om transport mellan öarna. Ska man boka i förväg eller på plats, samt vilket är det billigaste allternativet?

Mauritius och Seychellerna i juli -räcker 7 dagar vardera? Vad får man inte missa?

Seychellerna Thenilsson, 19 apr. 2017
Updaterad av M4sta86 för 20 veckor sedan
3
Hej! I början av juli åker vi till Mauritius och är borta i 2,5 veckor. Först var tanken att bara vara på Mauritius, men vem kan motstå Seychellerna? Det är ju så nära! =D Så, nu har vi tänkt att vara första veckan på Mauritius, andra veckan på Seychellerna och de sista dagarna åter på ...

Vandring/Hiking

Seychellerna Latpotatis, 7 dec. 2018
Updaterad av Worldofmarie för 45 veckor sedan
1
Hade tänkt att vandra runt i nationalparkerna på Praslin och Mahe. Nu undrar jag om det räcker att göra det med schyssta (Teva) sandaler eller behöver jag ta med mig hikingskor som ger bra stöd för fötterna?

Säkerhet

Seychellerna Latpotatis, 1 dec. 2018
Updaterad av My53 för 46 veckor sedan
1
Hej. Vi skall till La Digue, Praslin och Mahe och snorkla. Nu undrar jag om det är säkert att lämna väska och dyligt på stränderna när man badar/snorklar,hur har ni gjort?

Väder i mars

Seychellerna Lofale, 3 jan. 2018
Updaterad av Miasteffie för 1 år sedan
2
Hej! Vi planerar att åka till Praslin och La Digue i mars. Även en kort tur på Mahe. Har läst att den större regnperioden sträcker sig fram till mars, men börjar att avta då. Någon som har egna erfarenheter vad gäller dessa öar? Och hur är det med tång m.m vid stränderna på nämnda öar? Vilken ...
Praslin
Foto: erinis
Seychellerna
Foto: donnadani
Sjöstjärna
Foto: legusta
Long Island fängelseö
Foto: legusta
Seychellerna
Foto: yumyum
Ögrupp utanför La Digue
Foto: anetteon
Världens bästa strand ???
Foto: zorrito
Vänta på mig...
Foto: zorrito
La Digue Anse Source DÁrgent
Foto: cereza
Med min nya kompis
Foto: cereza

Planerar du en resa till Seychellerna?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.