Resor till Rethymnon Stad, Kreta

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Prisexempel på flyg till Kreta

Rethymnon Stad Kreta, Europa

Stranden här i Rethymnon är en av de bästa i Grekland. Här finns kilometer efter kilometer med härlig sand – och massor av sol.

Inne i Rethymnon kan du ta en drink i den vackra, medeltida venetianska hamnen, eller ge dig in i gamla stan där det finns många mysiga tavernor där lokalborna själva äter. Nästan var du än är i Rethymnon så har du den imponerande fästningen Fortezza inom synhåll. Under århundradena användes den både som försvarsborg, fängelse och till och med som bordell. I dag är den museum med perfekt utsikt över staden och stranden.

En av Kretas vackraste kyrkor i Arkadi-klostret, ligger lite mer än två mil sydost om Rethymnon. Byggnaden är skapad i den barockstil som var populär på 1500-talet. I klostret inträffade en tragedi 1866 när fler än 934 civila dödades i strider med ockuperande osmanska trupper.

Tips på Hotell för familj

Grekland Abbe123, 9 dec. 2012
Updaterad av Jennieeneroth för 8 år sedan
3
... : Ibiscos Garden eller melmar hotell på Kreta rethymnon :) HAr bott på dem båda, dem ligger dessutom ... http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/kreta/rethymnon-stad/hotell/melmar ... Canada2000: Ojoj kan ni inte filtrera lite? Det finns ju MASSOR av såna hotell....:)