Varbergs Kusthotell

1 / 4

Varbergs Kusthotell

2 / 4

Varbergs Kusthotell

3 / 4

Varbergs Kusthotell

4 / 4
Nils Kreugers väg 5, Box 152, 432 24 Varberg, 0340 62 98 00
spa
spahotell
kusthotell
massage
restaurang
sport
träning
havsbad
hotell

En drömlik plats i goda vänners sällskap

Den här platsen har någonting alldeles unikt. Någonting magiskt. Våra praktfulla byggnader och det förtrollande landskapet utanför för oss in i en egen liten värld. Den glittrande kustremsan som syns från många rum gör gott för själen. År 1992 blev hotellet till Varbergs Kurort och idag är vi Varbergs Kusthotell. En plats för njutfullt umgänge i en avslappnad atmosfär som inspirerar till livsglädje och balans.

Kustsanatoriet Apelviken

Att det vilade någonting speciellt över jordplätten som vårt hotell har sin plats på kom en doktor vid namn Johan Severin Almer underfund med redan i början av 1900-talet. Det var då han öppnade Kustsanatoriet Apelviken, som vår kurort först hette. Att han valde just den här platsen berodde på hans fasta övertygelse om att sol, frisk luft, salta bad och näringsrik kost hade stor inverkan på hälsan. En helande livsåskådning som vi bär med oss än idag. Vi är otroligt stolta över att föra vidare ett så fint arv och vi tänker såklart att vi är en del av historien vi också. Alla kopplar av på olika sätt och därför erbjuder vi en mängd alternativ för våra besökare. Vissa hämtar näring till tonerna av havets rullande vågor, andra väljer en lång lunch och en tredje älskar att njuta av varma bad och skön massage. Här gör man lite som man vill. Huvudsaken är att alla som hälsar på hos oss lämnar med en lite större dos välbehag i kroppen.

Comwell

Varbergs Kusthotell är en del av skandinaviska Comwell, som driver anläggningar för konferens, spa och avkoppling runtom i Danmark samt i Sverige med Varbergs Kusthotell och Aspenäs Herrgård i Lerum.