Scandorama

1 / 4

Scandorama

2 / 4

Scandorama

3 / 4

Scandorama

4 / 4
Box 4048, Terminalgatan 10, 23261 Arlöv, 040-600 00 00
bussresor
bussresa
berlin
prag
italien
tyskland
guide
kryssning
rundresor
frankrike

Scandorama - om oss

Scandorama har arrangerat resor i Europa sedan 1980 och är idag en av Sveriges största bussresearrangörer. Konceptet är guidade resor, oavsett om du åker buss eller flyger till destinationen.

Guidade buss- & flygresor – välj hur du vill resa!

2014 erbjuder vi 78 olika resmål till spännande destinationer. Skottland, Korsika, Grekland, Marocko, Berlin, Paris…

Det är stor flexibilitet på våra bussresor, genom att inte ha alla utflykter inbakade i resans pris så kan du själv välja om du vill vara med på alla utflykter eller väljer ut några av dem. Du bestämmer själv hur mycket gruppresa din resa blir.

Scandorama grundades 1980 av Claes Berglund och Johan Malmqvist från Norrköping. De blev goda vänner under sin studietid på Handelshögskolan i Stockholm och intresset för resandet väcktes på allvar när de parallellt med studierna jobbade extra som guide på bussresor. Johan och Claes fick en idé om att starta ett reseföretag där man bekvämt reser med buss och samtidigt får lära sig saker om de platser man passerar. De ville även ha med en kunnig guide för att informera och underhålla resenärerna. Allt gick mycket bra och de växte med rekordfart.

Våra resor

Rundresor - Vinresor - Weekend - Storstäder - Kryssningar - Vandringsresor

Ett flertal av resorna har funnits i över 30 år. Här finns längre rundresor som Italien Runt och Skottland runt, men även resor inriktade på regioner som Alsace eller Toscana. Dessutom har vi bussresor till ett flertal av Europas storstäder och en del kortare Weekendresor. Slutligen finns också ett par populära kryssningar på Europas floder som Donau, Rhen-Mosel och Seine.

Scandorama Vinterresor erbjuder glittrande resor till julmarknader runt om i norra Europa. Vi har även populära shopping- och weekendresor samt stämningsfulla jul- och nyårsresor.

Grupp & Konferens

Tillsammans med oss på Scandorama Grupp & Konferens skräddarsyr ni enkelt er egen gruppresa. Oavsett om ni vill resa inom Sveriges gränser, till övriga Skandinavien eller någon annan plats i Europa har vi ett välutvecklat kontaktnät till vår hjälp. Vår mångåriga erfarenhet av att arbeta med grupper på resande fot gör att ni tryggt kan överlämna arbetet åt oss.

Ni bestämmer själva om ni vill färdas med buss, flyg, färja eller tåg. Det går även bra att kombinera flera olika sätt att ta sig fram. Oavsett vilket färdmedel ni föredrar, har vi de kontakter som krävs. Vi kan hjälpa er med hela researrangemang eller enbart hotell- och utflyktsbokningar.

E-post grupp@scandorama.se

Våra guider
Välproducerade resor fyllda med upplevelser har alltid varit vårt signum, men ännu viktigare för helheten är alla våra fantastiska guider och chaufförer som ser till att resorna kryddas med det lilla extra. Scandoramaguiden och chauffören är teamet som visar dig alla smultronställen längs vägen och ger dig trygghet, underhållning samt intressant guidning. Med ett stort leende på läpparna är Scandoramaguiden din inspirationskälla under hela resan.

Du kan koppla av och fokusera på upplevelserna under resans gång – allt det praktiska är löst. Din guide står för kunskap, inspiration och engagemang – du lutar dig tillbaka och njuter fullt ut av din semester!