Vinterns weekendresor under 2000

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Hoppa på ett flyg till någon av Europas vackra storstäder och njut av en weekend med shopping, god mat, spännande sevärdheter och ett trevligt hotell. Vi har plockat fram resmål där du kan få flyg och boende för under 2000 kronor.
Publicerad 29 augusti 2019

Vintern är lång och mörk och då kan det vara skönt att få komma bort, om än bara för några dagar. Det finns många resmål ute i Europa som passar perfekt för en weekendresa – och som dessutom är snäll mot din plånbok. Shoppa loss i London, fotografera vackra sevärdheter i Rom eller ta del av det heta nöjeslivet i Berlin. Vi har valt ut resmål som har flyg och hotell under 2000 kronor. Priset gäller per person med avresa fram till och med 29 februari 2016. Hotellpriset avser två nätter.

London – lockar med sevärdheter och shopping

Fish and chips, Shakespeare, Big Ben, Buckingham Palace och röda telefonkioser – detta är bara en bråkdel av vad London erbjuder. Den engelska huvudstaden har hundratals kända sevärdheter, så välj gärna ut några du vill se innan du åker hit. Förutom att se saker så lockar London med sitt enorma shoppingutbud.
- Hitta weekendresor till London

Weekend i London under 2000

Flyg till London


Rom – världsmetropol för historia

När du åker till Rom så gäller det att ha kameran redo – här duggar de historiska sevärdheterna tätt. Amfiteaterna Colosseum, Spanska trappan, fontänen Fontana di Trevi, Peterskyrkan och Vatikanstaten för att bara nämna några. Samtidigt är det en trendig stad i Italien med många restauranger och härliga uteställen.
- Hitta weekendresor till Rom

Weekend i Rom under 2000

Flyg till Rom


Berlin – levande storstad med hett nöjesliv

Förutom den såklart välkända Berlin-muren så lockar den tyska metropolen med breda boulevarder, trendig shopping, vintagebutiker och massor av restauranger. Den här levande storstaden har dessutom ett hett nattliv och det öppnar ständigt nya klubbar. Gör även ett besök vid sevärdheter som Checkpoint Charlie och Brandenburger Tor.
- Hitta weekendresor till Berlin

Weekend i Berlin under 2000

Flyg till Berlin


Prag – bjuder på historia och öl

Är du sugen på historia så är Prag en av världens mest välbevarade weekendstäder med mäktiga broar, takspiror och borgar. Här får du gärna se Pragborgen, Karlsbron, det astronomiska uret på Gamlastadstorg och Vaclavplatsen. Många kallar detta för ölets hemstad så gillar du öl är det en hit att besöka ett ölbryggeri.
- Hitta weekendresor till Prag

Weekend i Prag under 2000

Flyg till Prag


Amsterdam – kanalernas stad i Nederländerna

Amsterdam är en storstad i litet format som du gärna upptäcker till fots eller på cykel. Här finns ett enormt kanalsystem, husbåtar, väderkvarnar, tulpaner, mysiga caféer, lyxiga restauranger och ett bra nattliv. Missa inte sevärdheter som Anne Franks Hus och Rijksmuseum Vincent van Gogh.
- Hitta weekendresor till Amsterdam

Weekend i Amsterdam under 2000

Flyg till Amsterdam


Barcelona – myllrande storstad med shopping och fotboll

I Spaniens näst största stad Barcelona är det allt från fotboll till shopping och sevärdheter som gäller. Stadens mest kända landmärke är Sagrada Família, en katedral som man fortfarande bygger på. Andra sevärdheter är Parc Güell, Picassomuseet, den hektiska gågatan Las Ramblas och fotbollsarenan Camp Nou.
- Hitta weekendresor till Barcelona

Weekend i Barcelona under 2000

Flyg till BarcelonaFler billiga weekends


Se fler resor hos Reseguiden:
- Hitta och jämför weekendresor
- Boka flyg och hotell för sig
- Hitta weekend till solen från Stockholm
- Hitta weekend till från Göteborg
- Se alla weekenderbjudanden