Publicerad 24 september 2014

Thailand är ett land som charterarrangörerna har satsat på under en längre tid, och därför finns det verkligen något för alla här. Oavsett om du vill bo på en paradisö med bara några få hotell utan många faciliteter, eller om du vill bo på en familjeresort med skandinavisk barnklubb och all inclusive. För att få en översikt över alla resmål som finns har vi delat upp det efter vilken flygplats du landar på. Det tre flygplatser som har direktflyg från Sverige är Bangkok, Phuket och Krabi.

Charterresmål med flyg till Bangkok

Bangkok är landets huvudstad och här ligger den största flygplatsen, men det är också hit det går minst charterflyg. De flesta som landar i Bangkok kommer med reguljärflyg, men det finns några charterresmål som har Bangkok som utgångspunkt.

Hua Hin

Den största och kanske mest kända är Hua Hin, semesterorten där den thailändska kungafamiljen har sitt sommarpalats. Förutom att ha en helt okej strand och många fina hotellresorter är Hua Hin en perfekt utgångspunkt om du ska på rundresa i Thailand. Cha-Am och Pran Buri är två mindre resmål i närheten av Hua Hin med väldigt fina hotell.
Charterresor till Hua Hin

Koh Samet

Vill du till en riktig paradisö kan du ta en titt på läckra Koh Samet, hit tar du dig med buss och båt från Bangkok, en resa på cirka tre timmar totalt – allt ordnat av charterarrangören. På Koh Samet trivs barnfamiljer väldigt bra på de fina strandhotellen, och stränderna är ofta långgrunda.
Charterresor till Koh Samet

Koh Samui och Koh Chang

Från Bangkok kan du också ta dig vidare med flyg till andra öar i närheten, och två av de mest populära är Koh Samui och Koh Chang. Båda öarna har något för alla, men om du vill ha mycket liv och rörelse ska du satsa på Koh Samui. Barnfamiljer och andra som kanske varit i Thailand flera gånger brukar trivas bra på Koh Chang.
Charterresor till Koh Samui
Charterresor till Koh Chang

Charterresmål med flyg till Phuket

Phuket är den mest populära semesterön i Thailand, och förstagångsbesökaren till landet hamnar ofta här.

Från Patong till Kata Beach

På Phuket finns det många resmål att välja mellan, allt från fartfyllda Patong med mycket shopping, nattklubbar och barer till mindre Kata Beach som är mycket mer avslappnat. Och mitt emellan ligger Karon Beach, som är en härlig mix av de två andra resmålen. Är du ute efter ett fullservicehotell med barnklubb och fin strand ska du åka till Tri Trang Beach, här finns det inte något centrum men allt du kan tänkas behöva finns på hotellet och det är kort väg in till Patong.
Charterresor till Patong Beach
Charterresor till Kata Beach
Charterresor till Karon Beach

Fler välkända favoriter

Andra populära områden är Bangtao Beach med sin åtta kilometer långa sandstrand och lyxhotell, Kamala Beach som är barnfamiljens favorit, vackra Nai Yang Beach som ligger i en nationalpark med ett stort korallrev rätt utanför stranden och Surin Beach som många menar är Phukets allra bästa strand.
Charterresor till Bangtao Beach
Charterresor till Kamala Beach
Charterresor till Nai Yang Beach
Charterresor till Surin Beach

Lugnt och lyxigt

Vill du bort från de stora turistströmmarna ska du välja härliga Cape Panwa som är en lugn oas på Phuket och passar både för par och barnfamiljer. Vill du ha lyx och lugn och ro ska du åka till Mai Khao Beach som ligger i norra Phuket. Vill du ligga i en solstol med en bok på stranden hela semestern ska du åka till Nai Thon Beach, här bor du lyxigt och avskilt.
Charterresor till Cape Panwa
Charterresor till Mai Khao Beach
Charterresor till Nai Thon Beach

Thailands ö-värld

Du kan även flyga till Phuket och sedan ta dig vidare ut i Thailands ö-värld. Vill du bara ha en lugn och avkopplande semester kan du åka till Koh Kho Khao, resan hit tar cirka två timmar från Phukets flygplats. Ett annat ö-paradis är vackra Koh Mook där du kan leva barfotaliv hela semestern, hit tar det cirka två och en halv timme från flygplatsen. Vill du unna dig lite extra lyx eller ska du kanske på bröllopsresa är vackra Koh Yao Yai ett bra alternativ, hit kommer du på cirka en timme från flygplatsen. Och så får du inte glömma favoriten Phi Phi Island som har något för alla.
Charterresor till Phi Phi Islands

Khao Lak

Sist men inte minst – Khao Lak som ligger på fastlandet norr om Phuket. Den långa och breda sandstranden är mångas favorit i Thailand och här finns allt från små bungalowhotell till familjeresorter och lyxhotell. Från Phukets flygplats tar det cirka en timme hit.
Charterresor till Khao Lak
Charterresor till Phuket

Charterresmål med flyg till Krabi

Krabi är den sydligaste flygplatsen som charterarrangörerna åker till och här bor du antingen på fastlandet, gärna i Ao Nang, eller så reser du direkt ut i ö-världen.

Ao Nang och Railay Beach

Ao Nang är en semesterort som har allt och lite till, men är likväl mycket mindre än till exempel Patong på Phuket. Stranden är helt okej, men det är inte därför du åker hit. Ao Nang är en bra utgångspunkt för dagsutflykter till några av öarna utanför, och till populära Railay Beach.
Charterresor till Ao Nang
Charterresor till Railay Beach

Fler paradis

Söder om Krabi ligger Si Kao som är ett litet paradis för barnfamiljer, lugn, avkopplande och med en jättefin sandstrand. Ett annat populärt resmål på fastlandet är Klong Muang Beach med sina många fina lyxhotell. Vill du checka ut från verkligheten och bara leva barfotalyxliv ska du välja den lilla ön Koh Kradan, resan hit tar cirka tre timmar, men det är det värt när du väl kommer fram. En annan paradisö är Koh Ngai där du kan bo i små och fina bungalows direkt på den vackra sandstranden.
Charterresor till Klong Muang Beach
Charterresor till Koh Kradan
Charterresor till Koh Ngai

Koh Lanta

Sist men inte minst måste vi nämna Koh Lanta, paradiset för barnfamiljer med flera breda och långgrunda sandstränder, massor av bra hotell och ett centrum med butiker och restauranger. En ö som passar för alla.
Charterresor till Koh Lanta
Charterresor till Krabi


Charterresor till Thailand