Publicerad 7 september 2014

Nu är det dags att boka vinterns semester till sol och värme. Det finns många nyheter att ta del av, här får du några av de allra hetaste.

Första charterresorna till St Martin

Vings största karibiska charternyhet i år är St Martin, som du tidigare har kunnat åka till med reguljärflygspaket. Du kan välja mellan sex resmål och det finns många trevliga hotell för alla resenärer. Resmålet består av en fransk och en holländsk sida, båda med 40 härliga paradisstränder och mycket att se och göra. Ett hett tips är att kombinera med den trendiga ön St Barth, som bara ligger en kort båtresa från St Martin. Vill du testa det här resmålet kan du åka med direktflyg från Stockholm och Göteborg.
- Se alla charterresor till St Martin

Fler charterresor till Jordanien

I vinter kan du åka på charter med Solresor till Jordanien med avgångar från Göteborg och Malmö. Den här charternyheten är garanterat solsäker och lockar med både fina stränder och många intressanta utflykter. Resorna går till hamnstaden Aqaba, badorten Tala Bay vid Röda havet och ett område kring Döda havet. Sedan tidigare kan du även åka med Apollo från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och i vinter börjar de även med direktflyg från Göteborg.
- Se alla charterresor till Jordanien

Charter med direktflyg till paradisön Mauritius

Fritidsresor blir först ut med att erbjuda direktflyg till paradisön Mauritius och orter som Belle Mare, Flic en Flac och Grand Baie. Här möts du av en frodig och färgstark ö med influenser från Indien, Afrika och Frankrike. Hotellprogrammet är brett och det finns boende för både par och familjer. Direktflyg från Stockholm går en gång i veckan. Det går även flyg från Köpenhamn, då med mellanlandning i Dubai. Sedan tidigare går det att åka hit med Apollo från Stockholm.
- Se alla charterresor till Mauritius

Fler charterresor till Bali

Bali är Fritidsresors mest tropiska charternyheter den här vintern, en gammal favorit som ännu en gång får ta plats i charterutbudet. Här får du en semester med dimhöljda berg, tropisk djungel och fina sandstränder. Du flyger från Stockholm eller Köpenhamn med mellanlandning i Singapore. Apollo erbjuder sedan tidigare också charterresor hit.
- Se alla charterresor till Bali

Fler charterresor till Oman

Är du sugen på att upptäcka Oman, sultanomdömet på Arabiska halvön så kan du från och med den här vintersäsongen åka hit med Apollo. Här får du ett solsäkert resmål med höga berg och vita stränder, som hämtat ur “Tusen och en natt”. Du flyger från Stockholm eller Köpenhamn. Även Solresor erbjuder charterresor hit med avgångar från Stockholm.
- Se alla charterresor till Oman

Fler charterresor till Mexiko

Ving börjar med charter till ön Cozumel i Mexiko som lockar med paradisstränder, fantastisk dykning och underbar snorkling. Resorna går från Stockholm eller Köpenhamn. Hit kan du sedan tidigare åka med Apollo och Fritidsresor.
- Se alla charterresor till Mexiko

Fler charterresor till Abu Dhabi

Apollo börjar med charterresor till Förenade Arabemiraten futuristiska huvudstad Abu Dhabi. Här får du lyxig shopping, höga byggnader, massor av sevärdheter och en åtta kilometer lång strandpromenad med citystrand. Resorna går från Stockholm och Köpenhamn. Även Solresor och Fritidsresor erbjuder charter hit.
- Se alla charterresor till Förenade Arabemiraten

Bayahibe nytt resmål på Dominikanska republiken

Nu utökar Apollo resorna till Dominikanska republiken genom det nya resmålet Bayahibe, en liten semesterort med vita sandstränder, bra dykvatten och kokospalmer. Du bor med all inclusive med perfekt läge precis vid stranden. Ving har sedan tidigare också charterresor hit.
- Se alla charterresor till Dominikanska Republiken

Koh Yao Yai nytt resmål i Thailand

Är du van thailandsresenär och är sugen på att testa ett nytt resmål? Då kan du prova Apollos nyhet Koh Yao Yai. Det är en stor och kuperad ö mellan Phang Nga Bay, Phuket och Krabi med vita stränder och perfekta vandringsleder.
- Se alla charterresor till Thailand

Taghazout nytt resmål i Marocko

Ving utökar sitt reseutbud med det nya resmålet Taghazout, en trevlig fiskeby särskilt populär bland surfare. Du bor vid stranden några kilometer från själva centrum. HIt åker du med reguljärflyg.
- Boka resa till Taghazout

Puerto Calero nytt resmål på Lanzarote

Vill du testa ett nytt resmål på den vulkaniska ön Lanzarote kan du från och med den här vintern åka till Puerto Calero med Solresor. Det är en exklusiv ort ungefär fem kilometer från Puerto del Carmen. Du bor på fyrstjärnigt hotell, 200 meter från den attraktiva hamnen. Hit åker du för att koppla av och njuta av lugnet på stranden eller i stan.
- Se alla charterresor till Lanzarote

Nytt sporthotell i Thailand

Är du intresserad av att kombinera sol och bad med en träningsvecka så kan du checka in på Apollos nya sporthotell Thanyapura Sport Hotel, Sydostasiens största sporthotell. Hotellet ligger i byn Thalang och passar perfekt för famijer, singlar, par, kompisar och grupper. Det finns 50 träningspass i veckan, massor av sportfaciliteter, coacher och ekologisk mat.
- Läs mer om hotellet

Fler resenyheter från Apollo

Förutom flera härliga charternyheter så erbjuder Apollo en rundresa till Brasilien, sköna vandringsresor till Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera och Madeira. Är du sugen på att kryssa så fördubblar Apollo sina kryssningsresor i vinter. De satsar bland annat på Karibien med avgång från Kuba. Kryssning från Dubai är en annan av deras kryssningsnyheter. Dessutom går det ännu fler kryssningar från Dominikanska Republiken.

Fler resenyheter från Fritidsresor

Fritidsresor är först ut med tiodagarscharter till Phuket i Thailand och ger därmed ett bra komplement till den traditionella charterresan med hela veckor. Är du intresserad av träning och hälsa kan du vara med på må-bra-veckor på Bahia FelizGran Canaria med massor av träning för hela familjen. Fritidsresor satsar dessutom på fler hotell i vinter – två nya Blue Couples i Mexiko och Mauritius, åtta Scene-hotell och ett Sensatori på Jamaica.

Fler resenyheter från Ving

Ving har tagit fasta på att vi reser på ett annat sätt än förr. Deras nyhet på Kanarieöarna Gran Canaria och Teneriffa i år är att du kan åka när du vill – och stanna hur länge du vill, allt från tre dagar och uppåt. I vinter kommer även Lanzarote tillbaka som paketresa med reguljärflyg.

Fler resenyheter från Solresor

Förutom flera sköna charternyheter lockar Solresor med den nya kombinationsresan Sri Lanka och Förenade Arabemiraten, som är en resa på 11 dagar. De säljer flera nya rundresor till bland annat USA, Argentina, Urugauay och Chile, Kuba och Peru och Bolivia. Dessutom svettiga löparresor till Lissabon, Lanzarote och Gran Canaria.

Fler nyheter presenteras löpande i vår blogg – se alla nyheter.