Publicerad 29 juli 2008

Många uppskattar lugnet som präglar staden då den är helt bilfri. Ska du transportera dig mellan stadsdelarna är det båtbussarna “vaporetto” eller båttaxi “traghetti” som gäller. Eller kanske en romantisk kanalfärd i gondol?

Ett måste är att besöka Markusplatsen, slå sig ner på en av de många restaurangerna, ta ett glas och njuta av utsikten. Men är du hungrig får du mer för pengarna på någon av sidogatorna. Här hittar du också Europa äldsta kafé, Caffé Florian, som kan skylta med tidigare gäster så som Casanova, Rousseau, Wagner och Hemmingway.

Helt otroligt vacker!
Reseguidens medlem Ellismellis åkte till Venedig i april.
– Som många andra så ville även jag uppleva Venedig i Italien. Självklart var vi vid Rialtomarknaden, Markusplatsen, Markuskyrkan, Dodgepalatset och många andra av Venedigs kännetecken. Jag upplevde staden både som större och renare än vad jag hade förväntat mig. Och helt otroligt vacker! Trots en hel del turister upplevde jag lugn och stillhet bland gränder och kanaler.

Vill man shoppa är det inte svårt att göra av med pengar i Venedig. Här finns nämligen allt du kan tänka dig. Är du i närheten av Piazza San Marco, passa då på att spana in de stora italienska namnen Armani, Dolce & Gabbana och Gucci. Ett annat tips är att åka till Calle dei Fabbri som är ett av Venedigs berömda shoppingstråk. Om du vill se hur maskerna till Venedigs karneval tillverkas ska du bege dig till L'Arlecchino på Calle dei Christi. Här kan du besöka verkstaden och även handla lokala souvenirer.

– Det finns mängder av små butiker som säljer vanligt krimkrams och turistprylar och ännu fler butiker som säljer handgjorda ansiktsmasker av papier-maché, berättar Ellismellis.

– Venedig är dessutom känd för sitt glas. Det finns allt möjligt i glas, från halsband till vinkaraffer.

– Men framför allt är Venedig som sagt otroligt vacker! Det tror jag att alla säger som har varit där. Alla kanaler, gränder och hus är unika och har sitt speciella utseende. Hela staden är en härlig oas som ger mängder av vackra intryck – och träningsvärk i benen för det är mycket gående.
– Hit vill jag åka igen, avslutar hon.

Hitta resan till Venedig


Flyg


Hotell från 3 stjärner