Världens mysigaste julhotell

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: Dolder hotel
Foto: Dorchester Collection
Foto: Corinthia Hotel Budapest
Foto: The Dorchester London
Foto: Kakslauttanen Arctic Resort
Foto: Kakslauttanen Arctic Resort
Foto: Hotel d'Angleterre
Foto: The Plaza NY
Vi tipsar om 7 kända och okända hotell som ger dig en oslagbar julkänsla.
Publicerad 12 maj 2020

1. The Dolder Grand, Zürich

Som en förtrollande scen ur den mysigaste julfilm du kan tänka dig ligger detta snöklädda vinterhotell bland bergen och schweiziska trästugor. The Dolder Grand ligger mittemellan Zürich centrum som är dekorerat med julpynt och julljus, och den mäktiga schweiziska naturen.

Sök priser till The Dolder Grand

2. Coworth Park, Ascot (UK)

Det supermysiga hotellet Coworth Park är som tagit rakt ur filmen The Holiday med sina stora eldstäder och klassiska julinredning. På julafton får gästerna besök av jultomten, och om du frågar kan du få din alldeles egna julgran på rummet.

Sök priser till Coworth Park

3. Corinthia Hotel, Budapest

I juletider blir detta hotell i den ungerska huvudstaden förvandlat till den förtrollade världen från Disney-klassikern Skönheten och Odjuret, och du kan till och med njuta av en middagsupplevelse på hotellet inspirerad av den populära filmen. Äkta vintermagi i form av välpyntade julgranar och ett stort pepparkakshus i entren är också en del av paketet när du checkar in här. Dessutom är den vackra staden (ofta kallad “Östeuropas Paris”) täckt av belysning, julstämning och marknader med läckra, ungerska vinter delikatesser.

Sök priser till Corinthia Hotel

4. The Dorchester, London

Det finns inget som slår engelsk frukost och shoppinggator täckta av julljus i London när det är dags för årets julhandel! Lyxa till det innan jul och checka in på The Dorchester London i hjärtat av Mayfair, där lobbyn är täckt med julpynt från topp till tå - och självklart har hotellet sitt egna pepparkakshus.

Sök priser till The Dorchester

5. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Bo mitt bland granar, snö och dansande norrsken i glasigloo-byn Kakslauttanen Arctic Resort i Finland Lappland. Här kan du också besöka det mysiga julhuset, hoppa i isvatten och värma dig i bastun, mysa framför en eldstad, gå på husky- och rensafari eller åka skidor i det vita vinterlandskapet.

Sök priser till Kakslauttanen Arctic Resort

6. The Plaza, New York

Hotellet där Kevin i Ensam hemma 2 checkar in med pappas kreditkort har fullt fokus på jul redan flera veckor innan julafton. Från 24 november-24 december har hotellet The Santa Experience där du kan träffa jultomten och besöka hans julklappsverkstad, och du kan till och med beställa The Home Alone 2 Package fyllt med upplevelser baserade på filmen.

Sök priser till The Plaza

7. Hotel d'Angleterre, Köpenhamn

Det kanske mest kända hotellet i Köpenhamn har som årlig tradition att markera sin öppning av julsäsongen genom att tända julbelysningen som lyser upp Kongens Nytorv utanför hotellet. Bo lyxigt och flott medan du fixar julshoppingen i Köpenhamn och startar julfirandet i förväg på en av stadens många kända restauranger.

Sök priser till Hotel d'Angleterre

Hitta din resa på Reseguiden

Alla hotell
Alla weekendresor i december
Erbjudanden jul och nyår


Erbjudanden – Jul & Nyår