Världens coolaste flygplatslounger

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Är bekvämlighet och stil viktigt för dig när du reser? Då borde du kolla in dessa flygplatslounger som är en liten mini-semester i sig själv
Publicerad 3 november 2017

Infinity pool-lounge: Dominikanska republiken

I december 2017 öppnar den nya VIP-loungen på Punta Cana International Airport i Dominikanska republiken. Och för de lyckliga som får möjligheten att uppleva den väntar en infinitypool med utsikt över rullbanan, och det är faktiisk världens första flygplatslounge med pool. Vad det kommer kosta att få tillgång till loungen är ännu inte klart, men vi väntar i spänning och hoppas att vi inte måste boka en businessklassbiljett.
Hitta en resa till Dominikanska republiken här.

Cocktails, spa & vattenfall: Virgin Atlantic Clubhouse i London

På Heathrow Airports Terminal 3 hittar du en 8000 kvadratmeter stor lounge med en enormt underhållningsutbud. Vad sägs om ett separat spelområde som har biljard, old school-spelkonsoller och en separat bio? Eller så kan du passa på att jobba lite i kontors- och biblioteksområdet som också har egen takterrass där du kan titta på solnedgången, en separat lounge med lugnande japanska “vattenfall” från tak till golv, gourmetbrasserie och en 13 meter lång cocktailbar. Du kan också skämma bort dig själv med spabehandlingar eller fixa håret i Bumble and Bumble salongen.
Hitta en resa till London här.

Kreativt interiör och gratis klippning: Virgin Atlantic Clubhouse - New York (JFK)

Loungen öppnade i 2012 med sina mer än 10 000 kvadratmeter lounger, arbetszoner, gratis mat och cocktails i en mycket cool atmosfär. Den roliga inredningen är skapad för socialisering, och om du behöver en uppfräschning innan avresa kan du gå till skönhetssalongen för en ny frisyr, en skön massage eller en hudvårdsbehandling. I det som kallas klubbhuset kan du njuta av lugn och ro och kanske få dig några timmars sömn.
Hitta en resa till New York här.

Fik och spa: Emirates Lounge, Dubai

Områden för avkoppling, matställen som har något för absolut alla och ett mycket brett utbud av tjänster. Det finns duschrum, spa och ett fik där du kan beställa allt från kaffe till muffins och andra bakverk utan att betala något extra. För dig som älskar champagne finns en separat Moët and Chandon champagnelounge. Det är bara att frossa i allt gott som finns för när du först är här är allt gratis.
Hitta en resa till Dubai här.

Matupplevelse: SilverKris Lounge på Changi Airport Singapore

Den som har rest mycket har säkerligen satt fötterna på Singapore berömda flygplats. Den har blivit framröstad som världens bästa flygplats 5 år i rad, och kan skryta med höjdpunkter som en fjärilträdgård, biograf på terminal 3 och en takpool vid terminal 1s hotellområde. Flygplatsen har flera lounger, men den största är SilverKris Lounge - Business Class Section vid terminal 3. Som en av världens största lounger saknas det inte olika ställen att koppla av, bistroinspirerade restauranger och arbetsplatser. Här hittar du också mat för alla, även för den mest kräsna, och för de som reser långt kan det vara extra skönt att få tillgång till duschrum, möjlighet att koppla av i en soffa eller ta en tupplur på en Givenchy-kuddar. Fint skall det vara!
Hitta din resa till Singapore här.

Dagspa & underhållning: Qantas First-Class Lounge i Sydney

På Qantas Lounge på Sydney International Terminal kan du njuta av 180 graders utsikt över Sydney och Botany Bay. Här går inredningen i marmor och italienska läderfåtöljer och du kan koppla av i ett separat dagspa med olika behandlingar och avkopplingsrum (där vissa behandlingar är gratis) och för de som behöver jobba finns arbetsstationer med laptopbord och wifi. Bästa avslutningen på en semester Down Under!
Hitta din resa till Sydney här.


Erbjudanden - Jul & Nyår