Publicerad 22 december 2014

Palazzo Avino, Italien

Det här 5-stjärniga lyxhotellet på Italien Amalfikust får dig att fullständigt tappa andan. Utsikten från Palazzo är makalös med klippor som stupar ner i ett klarblått Medelhav. På avstånd kan du även skymta små söta fiskebyar. Palazzo byggdes redan under 1100-talet åt en rik italiensk familj, och gjordes senare om till ett omtalat lyxhotell som nu erbjuder 32 rum och 11 sviter med väldigt hög standard. Här finns även en bra spaavdelning, limousine- och helikopterservice samt en restaurang med Michelin-stjärna. Hotellet erbjuder även sina gäster ett Clubhouse by the Sea som ligger endast 15 minuter från Ravello, där hotellet är beläget. Här finns en liten pool, en restaurang och plats för att bara ta det lugnt mellan doppen.
Läs mer och se priser på fler hotell i området.

Grace, Santorini

Längst ut på klippkanten, med en helt fantastisk utsikt över Kalderan, ligger det vackra hotellet Grace. Santorini är känt för precis den här utsikten: det blå havet mot de svarta stränderna och vitkalkade hus som klamrar sig fast på sluttningen mot havet. Här bor du i ett av 13 rum och sju sviter som alla är inrett i helvitt. Servicen är klanderfri, du får låna gratis laptop på hotellet och personalen hjälper dig att boka allt från utflykter på hästryggen till vattensport. Men det bästa av allt är solnedgången som slår det mesta, och som gäst har du första parkett varje kväll.
Läs mer och se priser här.

Machu Picchu Sanctuary Lodge, Peru

Med sitt läge i inka-indianernas heliga dal är Machu Picchu Sanctuary Lodge något alldeles speciellt. Här checkar du in 2500 meter över havet, bara fem minuter från ingången till Machu Picchu. Hotellet har bara 29 rum och två sviter, så här får man som gäst den bästa tänkbara servicen. Självklart ordnas privata turer till Machu Picchu, för den som inte vill gå i stor grupp.
Läs mer och se priser här.

Longitude 131°, Ayers Rock/Uluru

Bara tio kilometer från en av Australiens mest kända sevärdheter Uluru, också känd som Ayers Rock, ligger det fantastiska hotellet Longitude 131°. Se det otroliga färgspelet när dagens första solstrålar träffar den enorma klippan direkt från ditt fönster. Du bor i ett av 15 lyxtält som är så långt från ett vanligt tält som man möjligen kan komma. Här har du luftkonditionering, stort badrum och din egen privata terass med utsikt. Gå på utflykt med en privat guide på dagen och ät middag under stjärnorna på kvällen. Du kan få sällskap av en astronom som berättar mer om den vackra stjärnhimlen.
Läs mer och se priser här.

St. Regis , Bora Bora

Bora Bora är ett drömresmål för många som ska på bröllopsresa. De som har varit där säger att det är en av de absolut vackraste platserna på jorden och du bor bäst på St. Regis Bora bora. Här kan du doppa tårna i det kristallklara vattnet direkt från din egen terrass. De 100 villorna ligger på en privat ö på pålar i det turkosa havet. Här har du allt du behöver – till och med en egen butler. Du äter middag på en av hotellets fyra restauranger och får behandlingar på hotellets spa som ligger på en egen ö.
Läs mer och se priser här.

I Reseguidens sökmotor hittar du din resa:
- Hitta ett hotell
- Hitta en billig flygbiljett
- Våra bästa hotellerbjudanden