Publicerad 18 mars 2015

Urvalet av kryssningar i Medelhavet är enormt både när det gäller resrutter och kryssningsfartyg. Och det finns en kryssning för alla oavsett om du reser med små barn, med din partner eller med kompisgänget. Här har vi letat fram några spännande kryssningar med avresa i april och maj, kanske den bästa tiden att resa runt i Medelhavet.

Spanien, Italien, Frankrike och Malta med RCCL

Ett av de mest populära kryssningsrederierna bland oss svenskar är Royal Caribbean Cruise Lines, även kallat RCCL. De har ett stort urval av familjevänliga kryssningsskepp och de är även ägare till världens största. En av de första kryssningarna i Medelhavet i vår avgår från Barcelona med stopp i Nice, Korsika, Rom, Sicilien och Malta innan det återvänder till Barcelona. En härlig mix av storstäder, mindre byar, italienska och franska öar med god mat och fantastisk natur och spännande Malta. Perfekt för dig som vill se mycket under din semester, och då gärna med fokus på kultur och upplevelser. Man reser med kryssningsskeppet Vision of the Seas som har vita marmortrappor, temarestauranger, simbassäng och minigolf för att nämna några. Avresa 26 april 2015.

Italien, Frankrike och Spanien med MSC Cruises

Populära MSC Cruises startar sin vårsäsong i Medelhavet med en kryssning som går från den italienska staden La Spezia och därefter till Marseille, Palma de Mallorca och Korsika innan det återvänder till La Spezia. Och när man är i La Spezia kan man passa på att resa runt lite före eller efter kryssningen och besöka närliggande städer som Pisa, Firenze eller den otroligt vackra kuststräckan Cinque Terre. MSC Cruises är ett italienskt rederi, något man märker både på designen ombord och på den fantastiskt goda maten. Den här resan går med skeppet MSC Armonia, och här trivs resande i alla åldrar. Avresa 20 april 2015.

Spanien, Frankrike, Italien, Montenegro och Grekland med Princess Cruises

Princess Cruises är ett av världens största rederier och de har kryssningar över hela jordklotet. En av deras mest populära kryssningar i Medelhavet är den här som tar dig med till inte mindre än fem länder på en vecka. Resan startar i Barcelona och fortsätter vidare till Marseille, Livorno, Rom, Kotor och avslutas i Aten. För att få ut så mycket som möjligt av semestern rekommenderar vi att du lägger några dagar i Barcelona innan kryssningen och några dagar i Aten efteråt. Resan som går med skeppet Emerald Princess är ett av de största skeppen hos rederiet och här kan du bo i en av de 900 hytterna som har balkong och gå på bio under bar himmel. Avresa 9 maj 2015.

På Reseguiden kan du boka din resa till Medelhavet:
- Billiga flygbiljetter
- Hotell
- Kryssningserbjudanden