Upptäck natursköna Isla de Holbox

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: linae, medlem sedan 2012
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Isla de Holbox är en paradisö i Mexiko med välbevarad natur och rikt fågelliv. Här bor du på hotell nära stranden och njuter av lugn och ro. Ta del av Mexikos mest bevarade hemlighet!
Publicerad 1 november 2014

Mexiko kanske mest välbevarade hemlighet stavas Isla de Holbox. Charterresorna har bara gått hit under några år vilket gör att resmålet behållit sin genuina charm. Det var faktiskt även en doldis för mexikanerna själva. Den lilla naturskyddade ön ligger norr om Yucatanhalvön i Mexiko, med vita stränder och härligt vatten. En stor del består av träskmark och djungel. Det här resmålet passar dig som söker en lugn och avkopplande semester – inramat av en härlig natur. Här bor du prisvärt och avskilt med hela familjen. Trots att det kan blåsa en del så är det runt 30 grader varmt året om.

Orörd natur och rikt fågelliv

På det här resmålet står naturen mer i fokus än ett rikt partyliv. Naturen har lämnats orörd för att skydda det rika fågellivet. Det är inte ovanligt att du får se både pelikaner, rosa flamingor och delfiner. Hit hittar många fågelarter på grund av öns läge vid lagunen Yalahau. Man har registrerat mer än 150 olika arter. Är du intresserad av att simma med valhajar ska du åka hit någon gång mellan maj och september, för då passerar de ön. Öborna har gemensamt bestämt att bilar inte får plats på ön, så runt tar du dig bäst till fots eller med golfbil.

Stränderna är lugna och fina

Stränderna på Isla de Holbox är lugna och ofta långgrunda och du kan hitta din alldeles egna strand att sola på. Det är ingen slump att Isla de Holbox kallas för barfotadröm – släng av dig skorna och strosa runt med vit och len sand mellan tårna. Placera dig i en härlig hängmatta eller plocka de vackraste snäckorna. Ibland kan vattnet dock vara lite grumligt och det finns ingen som krattar bort tången. Vattentemperaturen ligger mellan 25 och 28 grader året om.

Ön har en liten by

På den fyra mil breda ön finns det bara en stad. I den lilla byn ligger öns restauranger, små butiker och pittoreska pastellfärgade hus. Gatorna består av hårt packad sand och det finns nästan inga skyltar. På menyerna finns det mycket fisk, eftersom det är något som invånarna försörjer sig på.

Tre populära hotell för charterresan

Är du sugen på att semestra på Isla de Holbox så har Fritidsresor charterresor hit. Ön har runt 20 hotell, och alla ligger nära stranden och är små för att inte förstöra naturen. Här tipsar vi om tre populära hotell.

Villas Paraiso del Mar
På Villas Paraiso del Mar bor du i välinredda sviter vid stranden. Välj att svalka dig i poolen i hotellträdgården eller vandra ner till solstolarna under palmerna längst strandkanten. Det fyrstjärniga hotellet ligger omgivet av tropiska växter och det är nära till öns centrum. Boka med halvpension eller all inclusive.
- Läs mer om hotellet

Holbox Dreams
Det här drömhotellet är perfekt för dig som vill bo lite enklare precis vid stranden. Trestjärniga Holbox Dreams gula byggnader har palmblad som tak och en liten spiraltrappa på utsidan som leder upp till andra våningen. Rummen är små men mysiga och enkelt utrustade. Det finns en liten pool, annars väljer många en solstol på stranden. Frukost ingår inte i priset, men det finns restauranger på gångavstånd. Hotellet är trestjärnigt.
- Läs mer om hotellet

Casa Sandra
Här på Casa Sandra bor du avslappnat och romantiskt på ett hotell som sticker ut. Det trestjärniga hotellet ägs av författaren Sandra Pérez, som upptäckte Isla de Holbox när hon letade efter en ostörd plats att skriva på. Byggnaderna är vita med tak av palmblad, alla rum är individuellt inredda och det finns en liten pool att bada i. Hotellets restaurang ses som en av öns bästa. Hotellet ligger både nära stranden och centrum.
- Läs mer om hotellet

Ta sig till Isla de Holbox

Flyg från Arlanda tar cirka 12 timmar och 45 minuter. Du landar på Canúns flygplats och transfer tar sedan cirka tre timmar.

I Reseguidens jämförelsetjänst finns alla resor:

- Hitta charter till Isla de Holbox
- Hitta charter till fler resmål Mexiko
- Hitta charter med all inclusive till Mexiko


Charter till Isla de Holbox

Isla de Holbox Mexiko, Nordamerika

Karta över Isla de Holbox

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
3 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock
5 / 5
Thinkstock
Populära resor från Göteborg till Isla de Holbox