Upplev New York med barnen

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: iStock
Foto: uhaki, medlem sedan 2010
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
New York är fyllt till bredden med museum, sevärdheter och barnvänliga parker. Vi har samlat de bästa tipsen för barnfamiljer som vill besöka den pulserande staden.
Publicerad 8 maj 2017

I New York finns det otroligt mycket att hitta på för både vuxna och barn. Våra tips sträcker sig hela vägen från Bronx i norr till Coney Island i söder.

Klassiskt museum mitt på Manhattan

Det häpnadsväckande American Museum of Natural History ligger på Upper West Side precis vid Central Park. Här kan hela familjen lära sig mer om djur, natur och världen känt från filmen “Natt på museet”. Det är svårt att inte bli imponerad av dinosaurieutställningen med bland annat Tyrannosaurus Rex.
Just nu pågår också utställningen Beyond Planet Earth som handlar om framtidens resor i rymden och pågår fram till augusti 2012. På IMAX-bion visas “Born to be Wild” – en film om föräldralösa orangutanger och elefanter.

Utforska New Yorks djurliv

På Bronx Zoo som ligger norr om Manhattan kan du hälsa på djur som tigrar, isbjörnar, sjölejon och många andra spännande djur. Här har de allt ifrån stora däggdjur till fåglar, reptiler och insekter. Kombinera gärna med ett besök på
New York Botanical Gardens som ligger vid sidan om Bronx Zoo. Central Park Zoo har också en egen park kallad Tisch Children's Zoo, där barnen kan mata getter och se många andra spännande djur. På Coney Island, söder om Manhattan ligger New York Aquarium. Hit bör du åker om du vill lära dig mer om havets djur. Akvariet, som har öppet året om har många roliga aktiviteter. Du kan lära dig mer om bläckfiskar, se sjölejon göra konster eller se när valrossarna blir matade. På sommarhalvåret kan man också ta bilder med ett sjölejon och spara som ett minne.

Heldag i stadens gröna parker

Gigantiska Central Park är kungen över alla parker. I den gröna oasen får du en pause från Manhattans storstadsbrus. Visste du till exempel att Central Park har 21 lekplatser? Perfekt för små barn som vill leka av sig lite. Lite större barn kanske föredrar att uppleva parken på två hjul. Man kan hyra cyklar vid Loeb Boathouse mitt i parken. Där kan man också hyra robåtar.

Släpp lös kreativiteten

Children's Museum of the Arts är till för barnens egna konst. De permanenta utställningarna visa bilder på barn från hela USA och resten av världen har målat. Museet erbjuder också möjligheter för barnen och deras familjer att komma dit och släppa loss deras egna kreativitet. Workshops finns för alla åldrar utan att behöva boka plats i förväg.

Dra på sightseeingtur på vattnet

Att få se Manhattan från vattnet är en kul upplevelse för hela familjen. Ni kan välja på vanliga traditionella sightseeingbåtar eller racingbåtar. En av de mest kända heter “Beast” och tar en på en fartfylld upplevelse i 30 minuter. Båtens skråv ser ut om en monsterlik stor mun med vassa tänder. Denna turen erbjuds dock inte under vinterhalvåret eller när det regnar. Ett mer behagligt alternativ, som är gratis är färjan till Staten Island. Turen ger dig en fin utsikt och bra utsikt över Frihetsgudinnan och Manhattans skyline.

Gå på shoppingtur

Trött på alla sevärdheter? Då är det en fördel att New York är världens bästa städer för shopping. De äventyrliga leksaksbutikerna är en dröm för barnen! Butiker som är värt ett besök är Toys R Us (Brooklyn) eller Nintendo World (vid Rockefeller). Och missa inte M&M World vid Times Square. Det är New York största godisbutik och har öppet varje dag fram till midnatt. Ett annat tips är den stora bokhandeln Books of Wonder på 18 West vid 18th Street. Ett roligt ställe för barn som har börjat läsa engelska i skolan. Lite äldre barn vill förmodligen hellre besöka Apple Store på 767 Fifth Avenue.

Musikal for hela familjen

En viktig del av att vara i New York är att gå och se på en musikal på Broadway och det finns många shower som passar för hela familjen. Några exempel är Lejonkungen, Charlie och chokladfabriken, School of Rock och Disney favoriten Aladdin. Biljetter kan beställas på förhand eller på plats i New York. TKTS säljer rabatterade biljetter till föreställningarna samma dag. TKTS Times Square är en av tre butiker och du finner den under den röda trappan på Duffy Square på Broadway, 47th Street.

Brooklyn Bridge Park

Ta turen över till den historiska Brooklyn Bridge och gå över på Brooklyn Heights promenaden, en fin utsikt över New Yorks skyline. Ta därefter turen till Brooklyn Bridge Park, som har många trevliga lekplatser, minnesplatser, basketplaner och Sandbox Village – New Yorks största sandlåda. Prova också den gamla karusellen Jane's Carousel eller ta med badkläder för att kunna springa runt i vattenlandet, Water Lab. Ta också ett stopp på Brooklyn Ice Cream Factory för att äta en god glass.

Finn bästa flyg, hotell och erbjudanden på Reseguiden:
Flyg till New York
Hotell i New York


Hotell i New YorkFlyg till New YorkErbjudanden till New York

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53