Upplev den Karibiska drömmen i januari

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: iStock
Vi känner alla till den där längtan efter sol och värme. När jul- och nyårsfirandet är över och vi startar det nya året börjar många längta efter sommaren. Men det är ett gäng mörka månader vi ska klara av första. Vad gör vi då? Jo, vi gör drömmen om Karibien sann! Här är de billigaste resorna till kritvita stränder och turkost hav.
Publicerad 9 december 2016

Det finns många länder som bjuder på värme i januari, men vad är bättre än kritvita stränder, svajande palmer och medryckande musik som Karibien har att erbjuda? Här finns en ö eller plats för alla, oavsett vad du har för önskemål. Här ger vi dig de bästa charterresorna till detta paradis. För att du lättare ska hitta din drömresa har vi delat upp listorna efter resmål. Alla priser är per person när två vuxna reser tillsammans och delar rum.

Hitta din resa till Karibien:
- Karibisk charter med avresa i januari
- Reguljärflyg till Karibien


Charter till MexikoCharter till Dominikanska RepublikenCharter till ArubaCharter till KubaCharter till Trinidad och TobagoCharter till Saint MartinCharter till JamaicaVärmande exotiska erbjudanden

Om Mexiko Nordamerika

Det finns få länder som har så fantastiska stränder, mat, sevärdheter och klimat som Mexiko. Här kan du slappa i karibisk sand, vandra i regnskog eller se några av världens vackraste ruinstäder.

Det ser inte så stort ut på kartan men det är fyra gånger större än Sverige till ytan.

Här finns ett av världens härligaste klimat, en extremt omväxlande natur där du hittar både öken, djungel, bergskedjor och karibiska stränder.

Ett av de bästa områdena för turister är Yucatánhalvön. Här finns palmer, sandstränder, härliga blåa dykvatten och mayaruiner.
De bästa badorterna Playa del Carmen, Cancún, Akumal och Tulum, ligger längs Riviera Maya på halvöns östra kust. Här ligger också öarna Cozumel och Isla Mujeres.

På landets västkust finns både den populära Baja-halvön och den världsberömda staden Acapulco.

Om du gillar galna festivaler så ska du åka hit till Mexiko i månadsskiftet oktober-november. Då hålls den flera dagar långa ”De dödas dag”, på spanska ”Dia de muertos”, där man hedrar sina döda släktingar. Man håller fester på kyrkogårdar, offrar mat och prylar på särskilda altare i hemmen eller på kontoret och det arrangeras karnevaler med mängder av skelett och dödsskallar.

Karta över Mexiko

Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21