Publicerad 25 juli 2015

Oavsett om du är en trött småbarnsförälder eller inte har barn alls kan det vara skönt att få njuta av en avkopplande semester utan uppblåsbara krokodiler i poolen och sockerhöga barn i en stimmig bufférestaurang. Vi har plockat fram fem av Turkiet bästa vuxenhotell som garanterar en rofylld atmosfär och sena middagar utan trötta barn.

Alp Pasa, Antalya

Endast 20 minuters transfer från flygplatsen ligger det här vackra fyrstjärniga boutique-hotellet med anor från 1700- och 1800-talet. Här bor du mitt i centrala Antalya och har därför närhet till allt från shopping till restauranger och barer. Här väljer du mellan att bo i snyggt inredda dubbelrum eller fina lägenheter med kombinerat sov- och vardagsrum. Atmosfären är trots sitt centrala läge väldigt rofylld och tröttnar du på stadens puls kan du enkelt ta med din älskling till hotellets grönskande trädgård och njuta vid det lilla poolområdet. Vill du hellre bada i havet finns det klippor och små vikar i Antalyas gamla stad. På hotellet kan du och din kära njuta av massage och hamam mot en avgift. Res hit med Ving.
Sök resor till Alp Pasa

Hotell Sensimar Side Resort & Spa, Side

Det här fina hotellet är ett Blue Couples-hotell där allt från design till poolområde är anpassat efter gäster som fyllt 18 år. Här bor du direkt vid stranden så även om du ligger vid poolen känner du havets bris fläkta skönt. All Inclusive ingår och det finns flera barer och restauranger att välja mellan. Skäm bort er i hotellets spa-avdelning eller mjuka upp kroppen med ett pilatespass. Varför inte testa på en matlagningskurs, ta danslektioner eller mysa på en av hotellets biokvällar? Underbara aktiviter att göra tillsammans med den du älskar mest. Avsluta gärna kvällen med en god drink till levande musik och med utsikt över horisonten. Res hit med TUI.

Marti La Perla, Içmeler

I mysiga İçmeler hittar du det här fantastiska hotellet som passar utmärkt för vuxna som reser utan barn. Hotellet är byggt av sten och trä och påminner om ett kloster. Runt omkring finns en grönskande trädgård och ett poolområde alldeles intill stranden. Med 0 meter till sandstranden är det enkelt att varva poolhäng med strandliv, och när hungern faller på finns snacks, poolbar, kakbuffé och á la carte-restauranger endast ett stenkast bort. Tröttnar du på lugn och ro kan du utmana din älskling på bordtennis, tennis, boccia eller aerobics. Både dagtid och kvällstid bjuds du på proffsig underhållning och här finns ingen risk för barnleksaker i poolen. Man måste vara 16 år för att få bo här. Ta gärna en romantisk strandpromenad in till Marmaris som är en större ort med mer utbud av butiker, barer och restauranger. Res hit med Turkietresor.

Commodore Elite Suites & Spa, Side

Commodore Elite Suites & Spa är ett omtyckt femstjärnigt hotell som ligger alldeles vid stranden. Här trivs du som gillar lugn och ro då hotellet endast välkomnar gäster över 18 år. Hotellet erbjuder bland annat två fina pooler, poolbar, inomhuspool, jacuzzi, hamam och bastu. Vill ni lyxa till det med en spabehandling eller två finns det mot en avgift, precis som jet ski och vattenskidor. Det är dock helt gratis att låna en kanot eller att svettas på gymmet. Efter alla aktiviteter dröjer det inte länge förrän magen börjar kurra. Hotellet kan då fresta med två bufférestauranger och två à la carte-restauranger, en som serverar fiskrätter och en Medelhavsrestaurang. Efter middagen smakar det gott med en svalkande drink i någon av hotellets barer, eller kanske en romantisk filmstund på hotellets bio. Res hit med Apollo.
Sök resor till Commodore Elite Suites & Spa

Hotell Sensimar Belek Resort & Spa, Belek

Alldeles vid Bogazkent-stranden utanför Belek ligger det här lyxiga Blue Couples-hotellet. Här får man bara bo om man fyllt 18 år och just därför råder ett härligt lugn som de flesta önskar på sin semester. Hotellets stora pool är hela 3500 kvadratmeter stor och når ända ner till stranden. Efter en skön simtur i poolen glider du enkelt upp i snackbaren för något gott att äta och dricka. Behöver du varva ner, mjukas upp och koppla av ska du besöka hotellets spa. Här finns många behandlingar att välja mellan, samt hamam, bastu, jacuzzi och inomhuspool. Hotellet erbjuder även step, aerobics, yoga och mycket annat. På det här hotellet behöver du aldrig gå törstig, minibaren fylls på dagligen med vatten, läsk och öl. Res hit med TUI.

I Reseguidens jämförelsetjänst kan du hitta fler resor till Turkiet:
Alla charterresor till Turkiet
Alla charterresor med all inclusive till Turkiet
Alla sista minuten till Turkiet