Träningshotell vid stranden

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Ving
Foto: TUI
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: TUI
Börjar du tappa motivationen från nyårslöftet att träna regelbundet? Ta en paus från överfulla gym och hitta motivationen utomlands - vi ger dig de hetaste tipsen på träningshotell nedan.
Publicerad 18 september 2019

Att träna på semestern är hett, och flera researrangörer satsar nu stort på hotell där gästerna kan hålla sig i toppform samtidigt som de får sol och bad. SATS, och flera andra träningscenter i Sverige, har startat samarbeten med flera hotell och gjort upp träningsscheman för träningsglada semesterfirare. Delta i allt från 1-3 pass om dagen, och tillbringa träningspauserna på en solstol med en riktigt bra bok. Här får du våra absoluta favoriter bland chartervärldens träningshotell som har närhet till härliga saltvattensdyk från stranden.

Alana Beachclub Neilson, Kroatien

Omiven av vackra miljöer och med oändliga träningsmöjligheter kommer du som gillar en aktiv semester att trivas här. Med Velebitbergen som närmsta granne finns här såväl vandring, cykling och klättring – allt anpassat för hela familjen. Hotellet håller guidade turer för mountainbikes, vandring, klättring, kajakpaddling och forsränning. Vill du bara hålla dig på hotellområdet kan du aktivera dig på hotellets stora vattensportscenter, gå till gymmet, spela tennis eller varför inte testa någon av hotellets alla gruppträningar?

Du delta i gratis gruppträningspass utomhus som yoga, aqua fit, löpträning i grupp, dansklasser eller zumba och stretchklasser - allt med engelsktalande instruktörer. Varva träningen med besök på spaavdelningen där du kan testa jacuzzi, inomhuspool, flera olika bastu-typer, ångbastu, massage och andra behandlingar. Avsluta dagen med en drink i hotellets skybar som har en fantastisk utsikt.
Sök priser till Alana Beachclub Neilson

Hotel Cavo Spada Resort, Kreta

Här bor du med utmärkt strandnära läge på ett hotell som har alla förutsättningar för en bekväm, aktiv semester. Här bor du med All Inclusive, nära hotellets spa som erbjuder ett brett utbud av faciliteter och behandlingar. På hotellet finns det mycket bra träningsmöjligheter med gym både utomhus och inomhus, gruppträning, cykling, tennisbana och bra löpning i de närliggande omgivningarna.

Poolområdet är härligt inbjudande med poolbar och separat barnpool. Gratis solstolar och parasoller vid poolen och på stranden. På hotellet finns fyra restauranger med stor variation bland menyerna, samt en bar. För den som är intresserad av mat och dryck anordnas också matlagningslektioner samt vin- och olivojleprovningar en gång i veckan. All Inclusive ingår, All Inclusive Ultra mot tillägg.
Sök priser till Hotel Cavo Spada Resort

Ocean Beach Club, Gran Canaria

Ett underbart hotell för dig som värdesätter design, lugn och god mat. Beläget vid stranden i Playa del Cura erbjuds du här lyxiga omgivningar, spa, träningsstudio och SATS ELIXIA-klasser.Träningen är gratis, och du kan välja mellan allt från yoga till tunga styrkelyft. Mot en avgift kan du också boka in privata PT-timmar eller PT Duo tillsammans med din partner eller vän.

Bo i ett rum med utsikt över den vackra trädgården eller i en Ocean Beach Club Suite där du går rakt ner i poolen från terrassen. Här finner du också barnklubb, gratis Wifi på på hela hotellet och till exempel Kids Parkour-klasser.
Sök priser till Ocean Beach Club Gran Canaria

Robinson Club Cala Serena, Mallorca

Det här träningshotellet ligger i en lugn bukt och här står tre saker i fokus; avkoppling, god mat och träning. Robinson-hotellen har utvecklat konceptet WellFit, och erbjuder träningstimmar med yoga, pilates, step, spinning och styrketräning, samt golf, tennis, beachvolleyboll och fotboll. Prova också flera alternativ mot en avgift, vad sägs om mountainbike, ridning, dykning, snorkling eller en dagsutflykt på en Harley Davidson?

Med konceptet WellFood får du en bra balans mellan träning och kost. Njut av havsutsikten och tapasrestaurangen från takterrassen, som serverar näringsrik och närproducerad mat. På WellFit Spa finner du en rad härliga behandlingar, och du kan också slappna av i poolen eller i bastun, eller ta en protein-shake i chill-out-loungen. Gratis wifi på hela hotellet, barn- och ungdomsklubb, helpension inkluderat och havet alldeles i närheten. Robinson-hotell finns även på Fuerteventura, Kreta och Antalyakusten.
Sök priser till Robinson Club Cala Serena i Mallorca

Playitas Hotel, Fuerteventura

Det här 4-stjärniga träningshotellet ligger precis vid havet och den charmiga fiskebyn Las Playitas. Milslånga stränder, ortens vackra hamnpromenad och kaféer är något av det som området har att erbjuda, samt att Fuerteventuras näst största ort Gran Tarajal endast ligger 4 km bort.

Hotellet erbjuder simning, dykskola, segling, windsurfing, surfing, spinning, body toning, stretch och morgongymnastik med utsikt över havet. Tennis och golf går också att välja på, och Playitas fitnesscenter är Kanarieöarnas största. Du kan också hyra cyklar eller springa i den kuperade terrängen runt hotellet. På Playitas Hotel arrangeras det också bland annat triathlonläger, fitnessvecka och simvecka. Wifi är gratis på hela hotellet, Kids Sports Academy under skolloven och egen barnklubb för de små.
Sök priser till Playitas Hotel i Fuerteventura

Thanyapura Sport & Health Resort, Thailand

Ok, Thanyapura Sports Hotel ligger inte direkt vid stranden utan ungefär 15 minuters köravstånd, men det är väl värt att nämna ändå då det är sydostasiens största sporthotell. Här är träningsmöjligheterna oändliga. Bland annat finns olympisk pool och andra sportfaciliteter i världsklass. Dessutom kan du ta del av ett stort utbud av träningsformer som pilates, zumba och cardiotennis samt ett integrerat hälsocenter.

Hotellet vänder sig till såväl elitaktiva som motionärer och familjer som vill ha en sund och aktiv semester i en lugn och rofylld miljö. Välj mellan över 50 träningspass i veckan och frossa i hälsojuicer och ekologisk mat tillagad på råvaror odlade på hotellområdet. Ta hand om kroppen lite extra på hälsocentret och boka sportmassage eller andra behandlingar. Du kan bland annat boka tid hos en fysioterapeut, naprapat och kiropraktor samt även boka detox-, viktminskning- och antistressprogram. På Thanyapura Sports Hotel finns allt man kan önska och lite till.
Sök priser till Thanyapura Sport & Health Resort i Phuket

Catalonia Royal Tulum, Mexiko

Endast 200 meter från stranden ligger detta inbjudande 4 stjärniga hotellkomplex med sitt breda utbud av aktiviteter. Med djungel, mangroveträsk och cenoter på den ena sidan av hotellet och den kritvita sandstranden och det karibiska havet på den andra sidan, kan du här kombinera aktiviteter och avslappning – allt under den mexikanska solen.

Prova det dagliga aktivitetsprogrammet som består av vattengymnastik, aerobics, dans, vattenpolo, fotboll, volleyboll, bordtennis… En timmas kajakpaddling, snorkling och SUP ingår per person och dag. Hotellet har också ett eget gym, spa och kvällsunderhållning – och all inclusive är inkluderat i priset. Gratis Wifi på hela hotellet.
Sök priser till Catalonia Royal Tulum i Mexiko

Planera din träningsresa på Reseguiden

Alla charterresor med träningshotell


Erbjudanden på aktiva resor