Publicerad 10 maj 2015

Här tipsar vi om resor där du lätt kan aktivera dig med någon form av träning.

Surf

Surfing är populärt och en rolig aktivitet som kräver lite vind i seglen. Vare sig du väljer vind-, kite- eller vågsurfing finns det gott om sköna ställen där du kan kombinera semestern med sol och bad.

Biarritz, Frankrike
Den här franska pärlan klassas som Europas bästa surfort. Stämningen är laid back och surfälskare från hela världen hänger här. Åk hit med UCPA för en hel vecka med fokus surf eller boka en flygbiljett, ett hotell och stanna hur länge du vill.
Flyg till Biarritz
Hotell i Biarritz

Galicien, Spanien
Mitt bland de höga bergsklipporna finns charmiga byar och långa stränder. Rapparen Petters egna ord om Galicien: “Galicien bjuder på lugnet, för här slipper jag ligga i vattnet med femtio andra hetsiga surfare och slåss om vågorna och de som är nybörjare kan lägga rejält träning på sin teknik utan att ha någon som jagar samma våg”.
Flyg till Galicien
Hotell i Galicien

Algarve, Portugal
Algarvekusten ligger i södra Portugal. Ett aktivt resmål för den som gillar att röra på sig. Här blåser ofta perfekta vindar för både våg-, kite- och vindsurfing. Det finns gott om surfskolor och uthyrningar.
Flyg till Algarve
Hotell i Algarve

Hossegor, Frankrike
På den franska västkusten, norr om Biarritz, ligger Hossegor som är ett riktigt paradis för den som gillar surfing, av alla olika slag. Åk hit på ett surfcamp med till exempel Xtravel och surfa, oavsett om du är nybörjare eller proffs. Du bor dessutom på en egen gård tillsammans med andra äventyrslystna människor. Det går också att kombinera din surfresa med yoga.
Flyg till Biarritz
Hotell i Biarritz

Kap Verde
För dig som föredrar kitesurfing är Kap Verde, utanför Afrikas västkust, ett bra resmål. Här skiner solen nästan året runt och vågorna och vinden är bättre än på många andra platser i världen . Dessutom har Kap Verde milslånga stränder, turkost vatten och spännande kulturella upplevelser.
Flyg till Kap Verde
Charter till Kap Verde
Hotell på Kap Verde

Om du vill boka en surfresa kan du resa med Xtravel eller UCPA.

Löpning

Löpning är bra för det kan du utföra nästintill vart som helst. Utmed stranden, i en storstad, på en äng eller i sanden. Det kräver heller ingen större packning. Här är resmål där du även kan springa på löparbanor eller får med dig en coach och andra löptokiga.

Club la Santa, Lanzarote
Sportresort med all träning du kan tänka dig inklusive en friidrottsbana. Här kan du springa i naturen på denna vulkanö eller på riktiga banor. Mellan passen kan du passa på att spela beachvolley, ta en simtur eller varför inte testa vindsurfing. Åk hit med Fritidsresor.
Läs mer och boka din resa här.

Playitas, Fuerteventura
Olympisk pool, Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, friidrottsbana, golfbana och massor av ledarledda träningspass. Här är träningen i fokus och du har chansen att utöva en mängd sporter och aktiviteter. Åk hit med Apollo.
Läs mer och boka din resa här.

Sunwing Alcudia Beach, Mallorca
Eftersom löpning är en träningsform du kan utöva i stort sett vart som helst passar de flesta av Vings Sunwing-resort bra, då de ofta ligger vid stranden med närhet till trevliga strandpromenader eller naturstigar. Vill du få riktigt tuff löpträning använder du Alcudias vita sandstrand som underlag. Kombinera gärna löpträningen med yoga eller gympass som finns på hotellet. Ving har även träningsresor tillsammans med till exempel tidningen Amelia där du kan komma i form inför sommaren.
Läs mer och boka din resa här.

Central Park, New York
Det är få parker i världen som är så omtalade och filmade som Central Park i New York. Här kryllar det av löpare och det är lätt att bli peppad när man springer i sådana vackra omgivningar, allt det gröna inramat av skyskrapor. Efter löpturen är det bara att dra på sig promenadskorna och göra Manhattan som är ett träninspass i sig.
Flyg till New York
Hotell i New York

Ridning

Att spendera en semestervecka eller några dagar på hästryggen är en underbar upplevelse, oavsett om du är en van ryttare eller nybörjare. Att dessutom få uppleva härliga stränder och höga fjäll, samt picknickluncher i det fria gör upplevelsen ännu rikare.

Hästsafari på Mauritius
Simma med hästar i turkost paradisvatten, rid på kritvita sandstränder, ät en picknicklunch i det fria och rid över berg och djupa dalar. Allt det här får du vara med om ifall du tillsammans med Aktivresor bokar en ridresa till Mauritius. Tiden som inte spenderas på hästryggen kan du lägga på att lata dig i en solstol eller att aktivera dig med fiske eller kajakpaddling.
Flyg till Mauritius
Charter till Mauritius
Hotell på Mauritius

Islandshästar i Landmannalaugar, Island
En mäktig ridupplevelse för dig som verkligen gillar äventyr och storslagna vyer. Här rider du på höga fjäll, längs lavamarker och ner i djupa dalar. Här får alla deltagare 2-3 hästar var för att man ska kunna färdas långa sträckor. Bada i varma källor och bo i mysiga fjällstugor. Den här turen är något alldeles extra.
Flyg till Island
Hotell på Island

Om du vill boka en ridresa kan du resa med AktivResor eller horseXplore.

Vandring

Att vandra är ett utmärkt sätt att komma ut i naturen, få frisk luft och samtidigt få upp pulsen lite. Res iväg på en vandringstur ensam och lär känna en massa nya människor, eller åk med din partner eller dina kompisar. Det finns många vackra platser att välja mellan.

Amalfikusten, Italien
Det är få platser i världen som är så vackra som Amalfikusten i sydvästra Italien. Under den här vandringsturen får du uppleva välkända platser som Pompeji, Positano och Capri. Förutom anrik historia får du även uppleva en rik flora och citronträd längs vandringslederna. Under vår- och höstmånaderna är klimatet perfekt för en vandringsresa hit.
Flyg till Rom
Hotell på Amalfikusten

Nicaragua
Det här är vandringsresan med stort V. Här bestiger du fyra vulkaner på sex dagar. Det krävs att du har en bra grundkondition och är i bra skick då de högsta vulkanerna är på 1 400 och 1 600 meter över havet. Lägg gärna till någon övernattning innan eller efter vandringsturen för att ta dig an resten av det vackra landet.
Flyg till Nicaragua
Hotell i Nicaragua

Om du vill boka en vandringsresa kan du resa med Wi-resor, Carpe Adventures och AktivResor.

Yoga

Yoga är en träningsform som växer och som många hittat till de sista åren. Yoga + resa är en perfekt kombo om man vill få lugna stunder och komma ifrån vardagen. Att det är varmt är en fördel. Typiska yogaresmål är exempelvis Bali, Borneo, Egypten, Grekland och Costa Rica.
Flyg till Bali
Flyg till Borneo
Flyg till Egypten
Charter till Grekland

Yogaresor kan du boka med Inshape Travel eller Xtravel.