Topp 5: Upplevelser Italien

Louisenilsson92
Medlem sedan 2017, besökt 20 länder

Foto: i Stock
foto: I Stock
Mångfaldiga Italien består av små byar, grönska och det härliga Italienska köket. Här är 5 vackra upplevelser i Italien.
Publicerad 10 augusti 2018

1. Matupplevelser i Toscana
Denna gourmetdestination är världskänd för sina lokala, Italienska råvaror. Vingårdutflykter är en bra möjlighet att testa lokala viner samtidigt som du får ett smakprov på det Italienska köket. Chianti är en av de mest kända vinområdena i Toscana, och här kan du både besöka och bo på en vingård.
Glad i tryffel? Då är du på rätt ställe. Här kan du åka på tryffeljakt i de toscanska skogarna. Aktiviteter finner du på tryffelhunter.net. Och glöm inte den Italienska glassen!
Flyg til Toscana // Hotell i Toscana // Hyrbil i Italien //
Guide til Toscana

2. Finn ro vid Gardasjön
Det vackra insjödistriktet i norr, här finner du välkända Gardasjön - Italien största insjö.
Här kombinerar du pittoresk natur, glittrande sjöar, berg med kultur och gott vin. Den charmerande fiskebyn Garda ligger i sydöst, där finns det strandpromenader omringade av olivträd och palmer. I öst ligger Verona, kännt för kärlekshistoren Romeo och Julia. Hyr en bil och kör runt Gardasjön så kan du uppleva många små fina byar.
Flyg till Milano // Hyrbil i Italien

3. Strand och natur på Sicilien
Medelhavsön Sicilien ligger utanför Italiens sydkust och är ett härligt resmål med sevärdheter som passar för familjer, par och kompisgäng. Gröna olivlundar, höga fjäll, pittoreska landsbyar och vackra stränder. Ta en tur till amfiteatern i Siracusa och byn Castilbuono där Gudfadern-filmen blev inspelad. Maten här kallas för “Guds mat” i folkmun och de det är rikigt kul att gå en siciliansk matlagingskurs. Kanske kan du också shoppa med dig lite Italiensk keramik hem?
Charter til Sicilien // Flyg til Sicilien // Hotell på Sicilien // Hyrbil på Sicilien

4. Vandra från by till by i Cinque Terre
De fem pittoreska fiskebyarna som utgjör Cinque Terre, ligger i det dramatiska kustlandskapet Ligurien på Italiens Nordvästkust. Du kan ta dig hit från Toscana Toscana med tåg eller hyrbil. Här finner du färgrika, tätbebyggda hus med utsikt över medelhavet. Mellan byarna kan du vandra på cirka 6-7 timmar men härligaste sättet är att tillbringa lite tid extra i varje by och då tar det längre tid.
Flyg till Toscana // Hyrbil i Italien

5. Burano – Färgrik ö utanför Venedig
Venedig är en dröm för många men ett resmål som är lite mindre känt är Burano. En ö som ligger med 40 minuter med båt från Venedig. Denna färgglada ö är en härlig kontrast till Venedig med sina kanaler, lokala fiskare och hus i alla färger. Ön är liten och genuin och rekommenderas som en dagstur från Venedig.
Flyg til Venedig // Hotell i Venedig


Erbjudanden Italien

Om Italien Europa

Italien är ett av världens bästa turistländer och det har varit ett svenskt favoritresmål sedan decennier. Finns det någon som inte gillar den italienska maten, kulturen, musiken, fotbollen eller klimatet?

Storstäder som Rom, Venedig, Milano och Florens är perfekta resmål för en weekend, alla har ett överflöd av märkesbutiker för shopparen och museer för kulturälskaren. Det finns även tusentals vackra, mysiga och sevärda små byar och städer över hela landet. I varenda en av dem finns det garanterat flera restauranger där du kan äta både gott och billigt.

Italien har så många unika historiska platser att man slagit rekord. Man har fler världsarv än något annat land i världen; 51 stycken inklusive bland annat Pompeji, staden Verona, Etna och Syrakusa.

Vart du än åker i Italien så hör du talas om forntidens romare och deras imponerande rike. Utanför Rom har du möjligheten att själv prova på livet som soldat eller gladiator. Föreningen Gruppo Storico Romano arrangerar läger där du under flera dagar får klä dig, äta, träna och bo som under romartiden. Det finns också avancerade kurser för dig som vill lära dig allt om gladiatorstrider.

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28