Topp 5: Nyårsfester världen över

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
När klockan slår tolv och det nya året firas in är det många som önskar att de är på en minnesvärd plats. Här får du nyårsfesterna som bjuder på det lilla extra.
Publicerad 27 november 2018

Glamour, bubbel och extra mycket av allt. På nyår ska allt vara storslaget och det finns många fester världen över där du kan ringa in det nya året.

Sydney – först ut med nyår

Minuterna innan midnatt den 31 december blir Sydney hela världens centrum – staden är den första att sätta igång nyårsfirandet. Klockan 18 startar programmet med en flygshow, då har mellan 1-1,5 miljoner människor samlats i Sydney Harbour, för att ta del av en enorm fest. Det är underhållning, konserter och en ljusparad med över 50 dekorerade skepp som glider runt i hamnen. Trots att Sydney inte är huvudstaden är det den äldsta, största och mest populära staden i Australien.
Resor till Sydney

New York – se nyårsbollen falla

New York är inte bara en av världens populäraste storstäder, de har även en av de bästa nyårfesterna. Varje år kommer hundratusentals människor till Time Square för att se den 5,3 ton tunga kristallprydda nyårsbollen falla vid midnatt. Det är dessutom över 100 miljoner amerikaner och mer än en miljard andra människor som följer den 106 år gamla traditionen via tv:n. Det finns även ett stort utbud av nyårsaktiviteter på flera ställen i staden. Bo bra på Manhattan, men se till att boka hotell i god tid.
Resor till New York

Las Vegas - ännu galnare än vanligt

Trots att Las Vegas har hög partyfaktor året om är det på nyårsafton den stora festen är. Då lyser neonstädernas neonstad lite extra. Den casinoprydda gatan, The Strip, förvandlas till en gigantisk gatufest och hit kommer hundratusentals människor. Området stängs av för biltrafik och när klockan slår tolv bjuds det på en enorm fyrverkerishow. Om du vill fira lite lugnare ska du bege dig till Fremont Street, som kör en ljusshow med över 2 miljoner lampor. Här kan du också, live från New York, se Time Square bollen falla på värdlens största digitala display.
Resor till Las Vegas

Berlin – två kilometer fest

Berlin slår verkligen på stort för att fira in det nya året. Hit kommer det över en miljon besökare, 500 journalister och 350 lokala och internationella tv-kanaler. Tyska nyårsfesten Silvester är en av de största i världen. Vid midnatt samlas festglada människor på den två kilometer långa, och 80 000 kvadratmeter stora, sträckan mellan Brandenburger Gate och Victory Column. Här bjuds på underhållning, konsertscener och partytält med mat och dryck. Du kan räkna med att få se en ljus- och ljudshow utan dess like och fyrverkerier som är bland Europas bästa. Jämfört med många andra storstäder så har Berlin rimliga priser på sina hotell.
Resor till Berlin

Rio de Janeiro – nyårsfest på stranden

I Rio de Janeiro firar man Réveillon, nyårsafton, på stranden. Varje år samlas 2,5 miljoner människor på stranden i Copacabana, som förvandlas till ett stort festområde med underhållning och musik. Alla hotell, restauranger och barer vid stranden håller öppet för servering, och byggnaderna dekoreras med ljus. Klä dig gärna i vitt eftersom det symboliserar att det nya året blir lyckligt och framgångsrikt. Två månader senare invaderas Rio av karnevalsugna människor från hela världen.
Rio de Janeiro

Hitta erbjudanden och inspiration:

Resor över jul och nyår


Flyg till nyårsfesten 2018Hotell under nyårsfesten 2018

Sydney Australien, Oceanien

Sol & bad
Surf
Kultur
Nöjesliv
Sandstrand
Shopping

Sydney ligger på Australiens västkust och är en av kontinentens viktigaste städer. Miljön är mångfacetterad och befolkningen internationell.

En resa till Australien för oftast tankarna till Sydney vilket inte är så konstigt, det är oftast den första bekantskapen du får när du reser till denna kontinent. Sydney är en modern stad som erbjuder allt från musik och kultur till historia och natur. Promenera utmed Darling Harbour eller ta en tur upp i Sydney Tower Eye för en vacker utsikt över staden. I Sydney Harbour finns också sevärdheten Harbour Bridge liksom mängder av mysiga restauranger och caféer. På kvällen bjuder Sydneys eget landmärke, Operahuset, på en massiv ljusshow som du inte vill missa. På dagarna erbjuds guidade turer i denna fascinerande byggnad samt möjligheter att köpa biljetter till dess föreställningar.
Då Sydney ligger vid kusten har staden två långa sandstränder, den mest kända av dem är Bondi Beach. För dem som önskar mindre trängsel är en båttur ut till de mer avlägsna Manly Beach och Palm Beach att rekommendera. Australien är känt för sitt vildmarksliv men vill du inte ta dig ut i vildmarken kan ett besök på populära Taronga Zoo vara ett alternativ. Taronga lockar med stängselfria inhägnader, en vistelse som garanterar en oförglömlig upplevelse.