Topp 3: Weekendstäder i höst

Stineb
Reseguiden, besökt 18 länder

Foto: iStock
Planerar du en weekendresa i höst? Här har du de mest sökte weekendstäderna på Reseguiden just nu.
Publicerad 21 september 2018

På hösten vill vi åka på weekendresor, och det finns vissa städer som lockar lite mer än andra. Här är de som lockar mest just nu hos alla som söker efter sin weekendresa på Reseguiden.

1. London

En resa till London är aldrig fel, och det finns så klart många orsaker till det. Kanske är fotboll som lockar, eller shoppingen? För andra är det alla bra restauranger eller varför inte afternoon tea-ställena som drar mest.
Hösttips: Reser du till London i oktober så får du med dig London Restaurant Festival som håller på hela månaden. Specialmenyer på spännande och lyxiga restauranter till ett mycket lägre pris än vanligt. Är du en foodie så får du bara inte missa detta!
Hitta din resa till London här.

2. Barcelona

Just hösten är extra skön tid att resa till Barcelona. Efter en lång och varm sommar så är temperaturerna nu lite mer behageliga, men det går fortfarande att bada i havet på dagarna och skippa den varma jackan när man skall ut och äta på kvällen. Har du inte varit i Barcelona än så är det verkligen dags i år!
Hösttips: Boka in dig på en matlagningskurs, ett perfekt sätt att lära lite mer om Barcelona då man börjar med att gå till en marknad för att handla in alla ingredienser innan man lagar mat tillsammans för att sen äta den. Superroligt och lärorikt!
Hitta din resa till Barcelona här.

3. Prag

Prag är kanske en av de absolut vackraste städerna i Europa, och väl värt ett besök. Inte bara för att se staden, men också för att uppleva den. Maten, ölet, museerna, nattlivet, shoppingen och musiken. Och så är det billigt att resa dit, bo på hotell och leva. Bara att boka med andra ord!
Hösttips: I oktober är det Prague Signal Festival, och du kommer få se staden i ett helt annat ljus när hela staden täcks av olika konstinstallationer av ljus.
Hitta din resa till Prag här.


Erbjudanden – Weekendresor