Höstens hetaste weekendstäder

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Övertala din älskling, bästa vän eller varför inte mamma och åk på en härlig höstweekend. Vi har satt ihop våra favoriter den här hösten, vilken blir din?
Publicerad 21 augusti 2017

Flyg billigt till din favoritstad eller upptäck en helt ny - vi visar dig de bästa flygpriserna just nu (från 10 september - 30 november 2017) och guidar dig till höjdpunkterna i redaktionens favoritstäder.

Budapest – spastad med vacker arkitektur

Med hänförande arkitektur som bland annat ikoniska Chain Bridge, Parlamenter, Fishermen's Bastion, slottet och operahuset får Budapest ofta namnet Östeuropas Paris. Här finns över 1000 varma källor som du kan njuta av till en billig peng på ett av stadens 123 spa och badhus - några upp till 600 år gamla! Anmäl er på en Food Tour eller ta en sväng till en av vingårdarna precis utanför Budapest för härliga smakupplevelser. Shoppa i kända klädbutiker på den mest kända gågatan Váci Utca eller lyxmärken på Andrassy Road. Smaka på kürtöskalacs, Ungerns äldsta bakverk. Molnar's Kürtöskalacs ligger centralt och serverar färska kürtöskalacs. De avlånga bakverken är doppade i choklad, kanel, socker eller mandlar - du väljer.

Hett hösttips: Ta en utflykt till Szentendre - en idyllisk liten by längs Donau-floden, cirka 40 minuter med tåg utanför Budapest city. Här möts du av en gammaldags charm och mysiga hus, gallerier och smala kullerstensgator.

Flyg till Budapest
Hotell i Budapest
Weekendpaket till Budapest


Billiga flyg till Budapest


Amsterdam – romantiska kanaler och häftiga caféer

Hyr en cykel och utforska Amsterdam 165 idylliska kanaler eller promenera i Negen Straatjes - 9 små gator med pittoreska butiker. Caféerna i Amsterdam är invånarnas andra hem, här möts du av mysig inredning och skön stämning.

Arkitekturen i det som en gång var en gammal fiskeby är helt speciell och måste upplevas med egna ögon. Ett bra sätt att göra det är att åka på en kanalkryssning. Ett måste är att på kvällen promenera över Amsterdams kanske mest romantiska bro, Magere Brug, som är upplyst av 2000 glödlampor.

Hett hösttips: Om höstvädret är lite småkyligt är ett tips att besöka Amsterdams världsberömda museum; Riksmuseet, Van Gogh-museet och Anne Frank-museet.

Flyg till Amsterdam
Hotell i Amsterdam
Weekendpaket till Amsterdam


Billiga flyg till Amsterdam


London – shopping i världsklass

Finns det något mer charmerande än brittisk accent och taxibilar i London? Ja, kanske, men London är en stad alla borde besöka. Är du här första gången måste du se kändisarna Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Tate Modern och Madame Tussauds. Det är heller ingen hemlighet att London är ett shoppingmekka, så varför inte uppdatera höstgarderoben eller börja din julshopping här? Den 18 november öppnar Winter Wonderland i Hyde Park som bjuder på varm choklad, pepparkakor och äkta julstämning som i en brittisk julfilm.

Hett hösttips: På Palm Vaults, Londons mest Instagram-vänliga café, kan du frossa i söta rosa och gröna latte och gröna plantor som hänger ner från taket och gör detta rosa café till en tropisk oas. Kolla in #palmvaults på Instagram så förstår du!

Flyg till London
Hotell i London
Weekendpaket till London


Billiga flyg till London


New York – drömmarnas stad

New York, New York! Den här pulserande storstaden får vi nordbor aldrig nog av. 5th Avenue är kanske den mest kända shoppinggatan, men urvalet är bättre i Soho. Lexington Avenue och Madison Avenue har också många spännande butiker. Varuhusen Macy's och Bloomingdales är också väl värda ett besök. Om det är din första gång i New York är Time Square, Grand Central Station, Frihetsgudinnan, Empire State Building och Ground Zero med One World Observatory måsten. Köp en kaffe och ta en promenad i Central Park, hösten är väldigt vacker här. Upplev också utelivet i Meatpackning District och Brodway med alla sina teatrar och musikaler. Missa inte heller att besöka det nya resecentrumet vid Ground Zero, Westfield World Trade Center. Byggnaden som liknar ett par revben, eller kanske en insekt, är svår att missa. Här finns många butiker i fräsch miljö och när du shopppat klart kan du ta en tunnelbana norrut.

Hett hösttips: Är du sugen på en helt annan kulturell upplevelse än Broadway? Testa den innovativa teatern Sleep No More och få en teaterupplevelse du aldrig sett maken till. Tänk dig Eyes Wide Shut möter mordmysterier. Här flyttar publiken och skådespelarna sig igenom flera etage och över 100 rum och korridorer i dunkel belysning. Publiken ska under tiden hitta spår och ledtrådar för att lösa mysteriet. Perfekt för dig som älskar mysterier och har nerver av stål!

Flyg till New York
Hotell i New York
Weekendpaket till New York


Billiga flyg till New York


Florens – Italiens kulturhuvudstad

Florens är Toscana huvudstad och är proppfull av konst, gastronomi, historia och kultur. Santa Maria del Fiore är stadens hjärta och världens största murade katedral. Gå högst upp i katedralen eller i klocktornet om du vill ha en extra fin utisikt över staden. På Uffizi-galleriet kan du se verk av de stora konstnärerna som Da Vinci och Michelangelo. Florens kan ha en temperatur på hela 14 grader i november, alltså perfekt för att sitta ute på torgen och studera folklivet och smaka på det äkta toscanska köket som domineras av tryffeln som skördas på hösten i Italien. Ni kan också åka lite utanför Florens för att vara med på äkta toscansk chokladsmakning. Bron Ponte Vecchio är ett måste, såväl som ett besök till kyrkan San Miniato al Monte på en av Florens högsta toppar. Utsikten därifrån behöver inget filter!

Hett hösttips: Häng med på en licenserad tryffeljägare på tryffeljakt. Från början av oktober till mitten av november pågår tryffelsäsongen. Ta också en dagstur till den pittoreska kuststräckan Cinque Terre med sina färggranna hus som klamrar sig fast utmed klipporna. Hösten är bäst här, temperaturen är sådär lagom och de stora folkmassorna har avtagit.

Flyg till Florens
Hotell i Florens
Weekendpaket till Toscana


BIlliga flyg till Florens


Paris – romantisk getaway

Hela världens kärleksstad är perfekt att besöka i höst, när sommarvärmen är borta och temperaturen är mycket mer bekväm. Ta med din älskling till en mysig uteservering och utforska de smala gatorna i den förre detta bohemiska staden Montmartre. Besök den vita kyrkan Sacre Coeur med utsikt över hela Paris eller promenera längs Seinen - floden som delar Paris - och titta på husbåtar, vacker arkitektur, Eiffeltornet, Notre-Dame, Grand Palais och upptäcka små hemliga trädgårdar. Inte minst är detta staden för dig som tycker om shopping, underhållning och god mat!

Hett hösttips: Ta en picknick med vin, färska baguetter och ostar i Paris vackraste park, Parc de Buttes Chaumont. Här hittar du sjöar, vattenfall och ett tempel på toppen av en klippa med vacker utsikt över staden.


Höstens hetaste weekendstäder



Billiga flyg till Paris


Hittade du inte vad du letade efter? Här hittar du fler resor:

- Flyg till din favoritstad
- Hitta hotell


Erbjudanden - Weekendresor