Tips för en weekend i Berlin

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Annica
Foto: Annica
Foto: Annica
Foto: Annica
Berlin är en av våra hetaste weekendstäder och den har verkligen sina anledningar. Framförallt är det närheten som lockar många. Det tar endast 1.5 timme att flyga från Stockholm och drygt 1 timme från Göteborg. Air Berlin är ett smart val då det går direktflyg från både Stockholm och Göteborg.
Publicerad 18 september 2014

Upplev historia, nöjen, kultur och god mat i mysiga Berlin. Här kommer våra bästa tips för en weekend i Berlin.

Shopping

Västra Berlin är bäst vad gäller shopping. Den stora gatan Kurfürstendamm har både en imponerande historia och mängder med butiker. Om du gillar vintage är den stora butiken Made in Berlin ett måste. Butiken ligger i nordvästra delen av centrala Berlin.

Bikini Berlin är ett nyöppnat stort shoppingcentrum med annorlunda och unika butiker. Lokala designers varvas med pop up-butiker. Alla med utsikt över Berlin Zoo i västra delen av staden.

Mitt i Berlin ligger nya Mall of Berlin som är stadens största shoppingkvarter med restauranger, nöjen, hotell och över 250 butiker. Du hittar Mall of Berlin mellan Friedrichstrasse och Leipziger Platz.
Läs mer om utvalda shoppingstips i Berlin.

Restauranger

Det finns många restauranger och barer runt Mall of Berlin mitt i city. I området Hackesche Höfe, mitt i Berlin, kryllar det av caféer, barer och restauranger, många på mysiga och fina innergårdar.

Trenden med street food började i Berlin och i Markthalle 9 som är en marknadshall finns fräsch och regional mat. En härlig mötesplats där det går att uppleva massor av olika maträtter.

Ett måste om du älskar choklad är att besöka Fassbender-Raush, en butik med monument uppbyggda i choklad, fantastiska praliner och ett café med Berlins bästa varma chocklad.

I Berlin finns det många trendiga barer, en av dem finns i 25 Hours Hotel Bikini och heter Monkey Bar, bara utsikten här är väl värd att se.

Kultur och sevärdheter

Berlin on bike - ett perfekt sätt för att se Berlin. Här erbjuds flera olika färdiga turer och även privata turer. Finns till och med tillsammans med en guide som pratar svenska.

East Side Gallery finns den längsta biten av Berlinmuren bevarad, som nu för tiden konstnärer har fått pryda. På restaurangen här kan du också passa på att äta en Octopus-burgare.

Andra klassiska sevärdheter är Checkpoint Charlie, Judiska museumet, Pergamon och Olympiastadion.

Här kan du söka flyg till Berlin.
Här hittar du det bästa hotellet i Berlin.
Sök paket med flyg och hotell för en weekend i Berlin.


Tips för en weekend i en av Europas hetaste städer

Om Berlin Tyskland, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Nattliv
Nöjespark
Storstad
Weekend

Berlin är en levande stad med en spännande historia, mycket kultur och ett livligt nöjesliv. Det är också en av Europas billigaste huvudstäder och här finns gott om shopping för den som vill. Några kända sevärdheter är Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet.

Karta över Berlin

Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34