Upplev historia, nöjen, kultur och god mat i mysiga Berlin. Här kommer våra bästa tips för en weekend i Berlin.

Shopping

Västra Berlin är bäst vad gäller shopping. Den stora gatan Kurfürstendamm har både en imponerande historia och mängder med butiker. Om du gillar vintage är den stora butiken Made in Berlin ett måste. Butiken ligger i nordvästra delen av centrala Berlin.

Bikini Berlin är ett nyöppnat stort shoppingcentrum med annorlunda och unika butiker. Lokala designers varvas med pop up-butiker. Alla med utsikt över Berlin Zoo i västra delen av staden.

Mitt i Berlin ligger nya Mall of Berlin som är stadens största shoppingkvarter med restauranger, nöjen, hotell och över 250 butiker. Du hittar Mall of Berlin mellan Friedrichstrasse och Leipziger Platz.
Läs mer om utvalda shoppingstips i Berlin.

Restauranger

Det finns många restauranger och barer runt Mall of Berlin mitt i city. I området Hackesche Höfe, mitt i Berlin, kryllar det av caféer, barer och restauranger, många på mysiga och fina innergårdar.

Trenden med street food började i Berlin och i Markthalle 9 som är en marknadshall finns fräsch och regional mat. En härlig mötesplats där det går att uppleva massor av olika maträtter.

Ett måste om du älskar choklad är att besöka Fassbender-Raush, en butik med monument uppbyggda i choklad, fantastiska praliner och ett café med Berlins bästa varma chocklad.

I Berlin finns det många trendiga barer, en av dem finns i 25 Hours Hotel Bikini och heter Monkey Bar, bara utsikten här är väl värd att se.

Kultur och sevärdheter

Berlin on bike - ett perfekt sätt för att se Berlin. Här erbjuds flera olika färdiga turer och även privata turer. Finns till och med tillsammans med en guide som pratar svenska.

East Side Gallery finns den längsta biten av Berlinmuren bevarad, som nu för tiden konstnärer har fått pryda. På restaurangen här kan du också passa på att äta en Octopus-burgare.

Andra klassiska sevärdheter är Checkpoint Charlie, Judiska museumet, Pergamon och Olympiastadion.

Här kan du söka flyg till Berlin.
Här hittar du det bästa hotellet i Berlin.
Sök paket med flyg och hotell för en weekend i Berlin.

Publicerad 18 september 2014