Till salu! Solstolshäng på Kanarieöarna innan jul

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Fritidsresor
Kanarieöarna är år efter år vinterns absoluta favoritresmål, mycket tack vare det solsäkra vädret och de många valmöjligheterna. Här får du alla charterresor hit innan jul.
Publicerad 26 augusti 2015

Vinterns bästa solsemester får du på Kanarieöarna, ett spanskt favoritresmål som vi svenskar åker till år efter år när det är som kallast här hemma. Har du provat en av öarna kan du boka en charterresa till någon av de andra – alla har nämligen sin unika charm. Gemensamt för alla öarna är att de bjuder på milslånga sandstränder, härliga tapasrestauranger, en underbar natur och många olika hotellalternativ. Vanligast är att du åker till Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote eller Fuerteventura. Se till att åka bort innan julledigheten börjar för då ökar priserna rejält. Här är alla charterresor till Kanarieöarna innan jul, priset gäller per person om två vuxna reser tillsammans.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla charterresor:
- Kanarieöarna i oktober
- Kanarieöarna i november
- Kanarieöarna med avresa i december innan jul


Kanarieöarna i oktoberKanarieöarna i novemberKanarieöarna i december

Om Kanarieöarna Spanien, Europa

Solen, stränderna och det dramatiska landskapet har gjort Kanarieöarna till en resefavorit. Hit vallfärdar vi svenskar varje vinter när det blir för kallt och mörkt här i norr.

Här är det ett härligt varmt klimat med temperaturer som håller sig kring 20-27 grader under hela året.

Det finns 13 olika öar men det är bara de sju större som lockar turister; Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote, La Palma och Teneriffa.
Landskapet på de olika öarna skiljer sig mycket men de är alla skapade av vulkanisk aktivitet. På några av öarna finns det aktiva vulkaner, det finns till och med restauranger där maten grillas över het lava.

De flesta av öarna har långa härliga sandstränder, bra dykvatten och bra förhållanden för surfing och vindsurfing.
Du kan också hitta mycket bra spansk och internationell mat även i mycket små badorter.

Kanarieöarna är populära resmål under hela året. Under sommarmånaderna så är det framför allt spanjorer från fastlandet som kommer hit för att få lite svalka.
Under vintermånaderna är det turister från norra Europa som kommer hit för att få sol och bad.

Ett av Europas mest mystiska folk är Kanarieöarnas ursprungsbefolkning guancherna. De försvann ur historien när spanjorerna erövrade ögruppen på 1400-talet. De lämnade mycket få spår efter sig, men deras kroppar finns kvar i form av mumier. Arkeologiska museer på de flesta av öarna visar då och då upp de här mumierna i sina utställningar.

Karta över Kanarieöarna